Silinemeyen PUP reklam virüsü nasıl temizlenir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kadir Tınaz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 90

Kadir Tınaz 1

Başarılı
Yer
Bolu
Arkadaşlar iyi akşamlar bilgisayarı her açtığımda bir site açılıyor Malwarebytes ile taratıyor ve temizliyorum yine tekrarlanıyor. Yardımcı olur musunuz?

Malwarebytes'in AdwCleaner aracinda da cok sik yasadigim bir durumdu. Ne zaman silsem geri geliyordu. Daha sonra kaynagini bulmustum, anakartima ait GIGABYTE APP Center yazilimindan dolayiydi, yazilimi tamamen bilgisayardan kaldirinca Malwareytes AdwCleaner da artik boyle bir tespit yapmamaya baslamisti. Sonra bir sekilde nedense yine ayni tespiti yapmaya basladi...

Tespit adinda direkt reklam zararlisi veya farkli bir virus oldugunu soylemiyor, PUP diyor sadece. Eger bilgisayarda ve hesaplarinizda anormal aktiviteler, supheli girisimler yoksa, tam sistem taramasi da sistemde aktif bir virus bulamiyorsa bunun ciddi bir sey oldugunu pek dusunmuyorum. Hatta tamamen zararsiz bir yazilimdan da kaynaklaniyor olabilir. Siz Registry kaydini temizletirsiniz ama buna sebep olan yazilim hala bilgisayarda bulunuyorsa o Registry kaydi tekrar tekrar eklenir.

Dilerseniz tespit raporunu goruntuleyip tam registry yolunu ve diger detaylari da kontrol edelim. Belki kaynagini bir sekilde buluruz.

Bilgisayarı güvenli moda alıp, taramayı o şekilde yapın, bir de internet tarayıcına uzantı eklemiş olabilir, kontrol edip kaldırın.
Güvenli modda açtım pc'yi tarattım yine aynı virüsü buldu temizledi. Sonuç yine aynı. Uzantıları'da kaldırdım.

AdwCleaner'le taratmayı deneyebilirsiniz hocam.
Denedim hocam değişmedi sonuç.

Kaspersky deneyin.

PC'de lisanslı ESET yüklü hocam. ESET'le tarattım bulamadı. Kaspersky'i daha önce aynı sorun için kullanmıştım o bulmuştu şimdi 3. bir antivirüs yazılımı yüklersem sorun çıkmaz mı?

Ben olsam format atarım, ileride sıkıntı çıkmaması için ve bütün şifrelerinizi değiştirin.

Şu an format atamam. Şifreleri değiştireceğim.

PC'de lisanslı ESET yüklü hocam. ESET'le tarattım bulamadı. Kaspersky'i daha önce aynı sorun için kullanmıştım o bulmuştu şimdi 3. bir antivirüs yazılımı yüklersem sorun çıkmaz mı?

Virüs programları çakışırsa sorun çıkartır, devre dışı bırakman lazım, bir de RAM'leri temizleyin, programın adı aklıma gelmedi, hocam sana zahmet RAM'leri temizlediğimiz programın ismini iletir misin? @Ayhan Dönmez.

Sadece "PUP" yazan bir tespit icin format atmak oldukca sacma olur zaten. Haftada 1 duzenli format atmaya baslarsin sonra. PUP tespiti cok yaygin sekilde yasanabiliyor. PUP virus demek degildir, Potansiyel Istenmeyebilecek Program demektir.

Ek olarak sadece tarama yapmak icin komple antivirus kurmak zorunda degilsiniz. Antivirus olmayan bagimsiz tarama araclarini kullanin.

ESET Online Scanner, Emsisoft Emergency Kit, HitmanPro bunlara ornek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…