Yok hocam ya bozuluyor. Sadece denk gelmediniz çünkü pek olan bir şey değil. İçinde hareketli bir parça yok, bu yüzden bozulması son derece zor ama imkansız değil.

SIM kartlar bozuluyor hocam ama sebebi genelde fiziksel kaynaklı oluyor çünkü SIM kart yüzeyi çizilirse okunamaz duruma gelirse bozuluyor başka türlü çok mümkün gibi durmuyor. Sebepler arasında çok sık söküp takmak, yüzeyini çizmek, elektriksel statik elektrik ile bozulma gibi nedenlerden bozuluyorlar. Asıl sorunuz neden bozulmuyor derken galiba bunların dışında demek istediniz, bende araştırdım, merak ettim siz öyle deyince, SIM kartlar aynı SD kartlar gibi veya SSD'ler gibi hücrelere dayanıyormuş ve evet neden bu hücreler okuma yazma yapınca hemen bozulmuyor? Çünkü SSD'ler gibi sürekli okuma/yazma ve veri girişi yapılmıyor, ve yazılan veri çok küçük Bayt veya kilobayt miktarında oluyor. Ve SIM kartın asıl amacı veri tutmak olmadığından kimlik doğrulama için kullanıldıklarından çok sık erişim sağlanmıyor. Bu sayede uzun ömürleri oluyor. Ortalama bir SIM kartın yaşam süresi 10-15 yıl oluyormuş eğer daha iyi bakılırsa hiç telefon değiştirilmezse daha uzun bile gidebiliyormuş. Ve bir de sıcaklıkta burada önemli rol oynayan etkenlerden birisi. Yazma ömrü genelde 100.000 – 1.000.000 yazma civarındadır. SIM karta yılda belki birkaç kez yazılır (hat aktivasyonu vb. ). Bu hızla kullanılırsa teorik ömrü yüzlerce yıl eder. SIM kartlar EEPROM / flash benzeri bellek kullanır.
Özetle; durduk yere bozulmaları çok zordur. Ama fiziksel hasar ile bozuluyorlar genelde.

O kısma oksitletecek bir sıvı gelmediği sürece olduğu yerde bozulması çok zor, hatta imkansız. Sim kartlar genellikle tak çıkar işlemi esnasında zarar görebiliyor dikkatsizlik esnasında.

Şimdiye dek tek bir kişinin bile SIM kartının bozulduğuna şahit olmadım. Bu durumun nedenini anlamakta güçlük çekiyorum. İşin aslı nedir, arka planda ne gibi bir teknoloji yatıyor?

Çünkü fiziksel olarak çok fazla temas etmiyorsun bir takiyorsun telefon değişene kadar veya yeni hat alana kadar öyle duruyor o yüzden bozulması çok olmuyor.