Sınav anında büyük tuvaletin gelmemesi için ne yapılmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dr.dre
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 43
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
  • Etiketler Etiketler
    sınav

Bu faydalı bir şey hocam. (Her gün dışkınızı yapmanız) .Ama istemiyorsan garip olacak ama maden suyu ve ağır yemekler yeme. Karnını şişirme kısaca.

Sınavdan önceki bir gün mü uyguladın sadece?

Evet, genel olarak o hafta baharatlı şeyler de tüketmedim, acı falan da yemedim.
Soslu ve baharatlı şeyler tuvalette büyük etken oluyor hocam, haklısınız. Ben matematik sınavından 1 gün önce 6 tane bol baharatlı noodle yemiştim, sınavda ölmüştüm diyebilirim. Salatalık, domates gibi şeyleri tüketmek daha sağlıklı olur arkadaş açısından.

Canım 1 gün önce 6 tane baharatlı noodle her şeyden önce kanseri kaşıklamak gibi bir şey aman deyim yemeyin şunları.

Çıkacağınız saatten iki saat erken kalkın, o zamana kadar nefes egzersizi çalışıp sınav sabahı uygulayın. Mümkünse bir şey yememeye özen gösterin. Yiyecekseniz daha erken kalkmakta fayda var. Onun dışında karın ağrısı, bağırsaklarda kramp hissi vs. tamamen stres ve heyecana bağlı onu da nefes egzersiziyle çözmeye çalışmanız lazım. Herkes aynı sosyokültürel çevrede yaşamadığı için stresi de farklı olabiliyor yani buradaki herkesin sizi anlaması da pek mümkün değil. Fakat şu kadar belirteyim: Hiç boşa stres yapmayınız. Önünüzdeki tek şey bu sınav gibi dursa o hiçbir şey. Hatta en uyduruk şey.
Not: Tabi fizyolojik bir sorununuz yoksa.

Ben sınava girdiğimde burnum çok fazla akıyordu alerjik rinitim olduğu için. Yanımda çok az peçete vardı ve hemen bitmişti. Öğretmenden rica etmiştim tuvalete gidebilir miyim diye bir öğretmen eşliğinde gittim musluk suyuyla burnumu temizledim. Sen de öğretmene karnında bir ağrı olduğunu lavabo ihtiyacın olduğunu belirtebilirsin istiyorsan. Bir öğretmen eşlik eder. Utanılacak bir şey yok hepimiz insanız.

İlla içim rahat olsun sınavda tuvalet aklımı yormasın derseniz yetişkin bezi kullanabilirsiniz. En azından aklınız orda kalmaz güzel bir şekilde sınavınızı yaparsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…