Şimdi okudum zaten hoca dediğimi yapmış senin gibi birkaç kişi olduğu için sorun yaşamışsın. Biri seninkini çalmamıştır sen nasıl kendininkini ayırt edemiyorsan o da ayırt edemeyip en çok benzettiği kağıda benim demiş. Sende aynısını yap.
Öyle yaptım. Hayır kağıdımı biliyorum. Sağ üste bilgileri yazarken ismi yazmayı atladım.

Vallahi başkası senin kağıda 'benim' deyip notu kapmış, sen de doğru cevap gördüğün kağıda evet bu benim de notu kap başka sınav istemiyorum diyorsan tek çaren bu.
Öyle yaptım artık ne diyeyim.

Eğer olayı gerçekten böyle kesiyorsa yani uğraşmak yerine sıfır vereceğini söylüyorsa(ki bunu yapacaklarını düşünmüyorum). O zaman müdür yardımcısına gidip X sınavına girdim kağıda adımı yazmayı unuttum, imza attım ama hocam kağıdımı tespit etmeyip bana sıfır vereceğini söylüyor de.
Sen gibi başka bir öğrenci(lise/üniversite) bunu okuyorsa diye ayrıca eklemek istiyorum. bunu yaparsanız okul hayatınız biter. Ders içi düşük puanlar, klasik sınavlardan(hala var mı bilmiyorum ama) puan kırmalar, ekstra zor projeler. Öğretmenin kötü niyetli değil, isim yazmamana rağmen 0 verip geçmek yerine(ki buna yetkisi ve hakkı var) kağıdını tespit etmeni istemiş, konuşarak uygun bir yol bulmaya çalış, burada sorduğun aynı şeyi öğretmenine sor ve öğretmenin neyi önerirse kabul et.

Ek not: öğretmenin çok insaflı biriyse ve kağıdında senin olduğunu %100 teşhis edebilecek bir şey varsa(benim imzam gibi olmuştu her sınavın sonuna başarıların yanına küçük bir resim çizerdim veya klasik bir soruda ek bilgi verirdim), sadece o kısma bakmanın yeterli olduğunu ve beraber kontrol edip edemeyeceğinizi sor.

Sen gibi başka bir öğrenci(lise/üniversite) bunu okuyorsa diye ayrıca eklemek istiyorum. bunu yaparsanın okul hayatınız biter. Ders içi düşük puanlar, klasik sınavlardan(hala var mı bilmiyorum ama) puan kırmalar, ekstra zor projeler. Öğretmenin kötü niyetli değil, isim yazmamana rağmen 0 verip geçmek yerine(ki buna yetkisi ve hakkı var) kağıdını tespit etmeni istemiş, konuşarak uygun bir yol bulmaya çalış, burada sorduğun aynı şeyi öğretmenine sor ve öğretmenin neyi önerirse kabul et.

Kağıdını tespit etmesini istemiş ve çocuk kağıdını bulamamış demek ki kağıdını bir hoca kaybetmiş veya başka birisine kağıdını vermiş(bu da garip bir olay da neyse). Burada mağdur öğrenci ve hoca buna rağmen "sıfır vereceğim" diyorsa burada olay üst merciye bildirilmelidir çünkü ortada yönetmelik dışı bir hareket var. Ben direkt git şikayet et diye bir şey demedim sapla samanı karıştırmayın lütfen.

Edit: Her konuyu yönetime taşınmaması konusunda haklısınız özellikle üniversitede bu olay okulun bitmemesine dahi sebep olabilir ama burada bahsi geçen olay eğer arkadaşın dediği gibiyse ciddi bir yanlışlığa delalet üstü kapatılacak bir şey değil.

Son düzenleme:
Kağıdını tespit etmesini istemiş ve çocuk kağıdını bulamamış demek ki kağıdını bir hoca kaybetmiş veya başka birisine kağıdını vermiş(bu da garip bir olay da neyse). Burada mağdur öğrenci ve hoca buna rağmen "sıfır vereceğim" diyorsa burada olay üst merciye bildirilmelidir çünkü ortada yönetmelik dışı bir hareket var. Ben direkt git şikayet et diye bir şey demedim sapla samanı karıştırmayın lütfen.

Edit: Her konuyu yönetime taşınmaması konusunda haklısınız özellikle üniversitede bu olay okulun bitmemesine dahi sebep olabilir ama burada bahsi geçen olay eğer arkadaşın dediği gibiyse ciddi bir yanlışlığa delalet üstü kapatılacak bir şey değil.
Hangi yönetmeliğin dışında bir hareket var acaba? İmza sirküsünde imzası var ancak boştaki kağıt sayısıyla kişi sayısı eşleşiyorsa resmi olarak hiçbir sorun yok.

Öğretmeni çok titizdir, böyle bir şeyi gözardı etmek istemez, öğrencinin el yazısından öğrencinin kağıdını bulmaya çalışır/çalışmaz. Bu tamamen öğretmenin insiyatifinde. Kendi kağıdına ismini yazmadığı an, resmi olarak kağıdın sorumluluğu kağıda adını yazana geçmiş konumda. 3 İhtimal var:

1) Öğrenci verdiği cevapları unutttu ve kağıdını hatırlamıyor.(İsmini yazmayı unutan biri için çok şaşırtıcı bir sonuç olmaz.)
2) Öğretmen bütün isimsiz kağıtları tespit edemedi araya karışmış başka isimsiz kağıt var.(Burda da kağıdı çıkmayan kişi sayısıyla kağıt sayısı eşleşmeme durumundan tespit edilir.)
3) Öğretmen herkesi aynı anda tespit için çağırmadıysa, başka biri öğrencinin kağıdını sahiplendi.(Bu da öğretmene kendisinden önce birinin çağırılıp çağırılmadığı veya kendi kağıdında kendine aitliği net bir şekilde ayırt edebilecek bir şeyin varlığıyla tespit edilebilir. Ancak insiyatife bırakılmıştır.)