Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

2133

Uzman
Selam arkadaşlar, ben bugün sınavda kopyadan yakalandım. Ailem çağrıldı, pazartesi disipline gideceğim. Sizce öğretmenler kurulunun cevabı ne olabilir?

Çözüm
Sınav notunuz "K" yani "Kopya" olarak gözükür, ortalamaya dahil edilir ve ilk defa kopya çekiyorsanız kınama cezası verilebilir.

Herhangi bir uzaklaştırma veya atılma durumu söz konusu olmaz, kopya çeken öğrenci çok, herkes hata yapabilir.

1730456367564.webp

Kaynak
Sınav notunuz "K" yani "Kopya" olarak gözükür, ortalamaya dahil edilir ve ilk defa kopya çekiyorsanız kınama cezası verilebilir.

Herhangi bir uzaklaştırma veya atılma durumu söz konusu olmaz, kopya çeken öğrenci çok, herkes hata yapabilir.

1730456367564.webp

Kaynak

Çözüm
İdarede güzelce azar çekerler, arkadaşın belirttiği gibi "K" girilerek 0 alırsın. Sözlüne de ona göre bir uygulama yapar hocan. Genelde bu konuda affedici oluyorlar, dersten kalacağını sanmam; tabi bu sana da bağlı.

Bizim hocalar bu konuda çok takıntılıydı. En sevecen hoca bile en sevdiği öğrencisini kopya çekerken yakalarsa kıyameti koparıyordu sınıfta, diğer sınıftan sesleri duyduğumu hatırlarım. K girilerek 0 alıyorsun ve idare seni çağırıyor, bazı hocaların gözünden düşüyorsun. Sözlü notun fena etkilenebilir.

Eki Görüntüle 95052

Kaynak
Hoca sana k değil 0 vereceğim dedi ayrıca ders türkçe konuşma ve dinleme sınavlarım 100 ondan dolayı 50 alıyorum

İdarede güzelce azar çekerler, arkadaşın belirttiği gibi "K" girilerek 0 alırsın. Sözlüne de ona göre bir uygulama yapar hocan. Genelde bu konuda affedici oluyorlar, dersten kalacağını sanmam; tabi bu sana da bağlı.
Maalesef çok gaddar bir hoca direk disipline gideceksin dedi

Eki Görüntüle 95052

Kaynak
İlk defa kopya çekiyorum. Bir önceki sınıftan 2, bu sene de 2 tutanağım var. Bu hariç diğerleri işleme girmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam arkadaşlar, ben bugün sınavda kopyadan yakalandım. Ailem çağrıldı, pazartesi disipline gideceğim. Sizce öğretmenler kurulunun cevabı ne olabilir?

Beni öğretmen yakaladı ve dedi ki; "Oğlum matematik sınavında kopya çekiyorsun bari doğru düzgün kopya çek. Onu bile becerememişsin geç." dedi bana. He Bi'de dedi ki; "İşlemlerin direkt yazımı hatalı.", "Telefonu görüyorum yavrum." dedi. Yani Matematikte onu bile beceremedim.

Eki Görüntüle 95052

Kaynak

Hocam öğretmen bana onu bile vermedi. Durum çok vahim midir?

Kopya kadar normal bir şey yok. Fazla tepki gösteren hocalar da sadece işin şovundadırlar. En fazla olacağı kınama verirler. Kınama da tekrar disipline düşmediğin sürece belge alamamak hariç herhangi bir yaptırımı olmayan bir ceza. Ailen de sırf kopya çektin diye sana karşı tavır alırsa, öğrenci oldukları dönemde hiç kopya çekip çekmediklerini kendilerine sorabilirsin. Bizi lisede müdür yardımcısı yakalamıştı kağıt değiştirirken. Odasına çekip: ''Oğlum siz salak mısınız da gözüme soka soka kağıt değiştiriyorsunuz?'' demişti sonra da salmıştı. Bu dediğim olay 10 sene önceydi. Bugün okullarda çok daha yumuşak davranılıyordur.

Bir de hoca da kafaya takarsa K yazar sınavına 0 almış olursun. Biraz yalvarıp o işi de çözebilirsin muhtemelen. Öğretmen milleti, karşısında aciz olunmasını sever. Ona istediğini ver ki o da sana istediğini versin. Gurur yapıp da kaybeden taraf olmaya gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkes kopya çeker normal bir şey. Önemli olan yakalanmamak. Çok ciddi bir sorun olacağını sanmıyorum. Ben üniversitede Apple Watch ile çekmiştim. O zamanlar ilk seri oluğundan kimse anlamadı.