Makaleler
5
Yer
Winterfell
Bugün MEB'in denemesine girdik ve ben Türkçede soru başı ortalama 2dk ayırdığım için matematikte sadece 9 soruyu yapabildim.
32 doğru 5 yanlış 3 boş var Türkçede. Matematik 9 doğru fakat hiçbir şeye süre yetmedi gerçekten.
Evde çözdüğüm paragraflarda soru başı 1dk düşüyor genelde, sınavda stres falan da olmadım hani.
Deneyimi olan yardımcı olabilir mi?

Sınavdaki sorularla çözdüklerin arasında yapısal fark var mı? Olmadığı takdirde sınav anı psikolojisi ile bir nebze yavaşlayabilirsin. Paragraf değil belki de kaybı diğer türlerden yaptın. Genellikle daha önce benzerini görmediğin metinler sonuçta. Hızlanmanın tek yolu daha fazla soru çözmek. Ayrıca bir süre sonra Türkçe doğrun 38+ seviyesine çıkarsa çözmeye zamanın yetmeyen sorulardan kaybın daha az oluyor.

Denemeden denemeye değişiyor o. Ben bazen Türkçe'den 40 dakikada çıkabiliyorum bazen de 1 saate kadar uzuyor.

Evde çözmekle sınıfta çözmek arasında dağlar var. Sıra arkadaşım Türkçede her şeyin altını çiziyordu iğrenç bir ses oluyordu sınıfta en sonunda denemeyi alıp kafasına vurmuştum.