Yer
İzmir Bergama
11. Sınıfım. Maalesef sınıflar karıştırıldıktan sonra gelen, başta benimle uğraşmayan fakat son 2 aydır beni bezdiren bir tane ‘tas kafa’ var. Bu arkadaşın bir ara 10 lafından 9’u benimle ilgiliydi. Bundan 2 hafta önce kavga ettik, disiplinlik bir şey olmadı neyse ki. Sınıfımdan bu kişi hariç pek bir sıkıntım yok; sınıf hocası da ‘Bir daha o sana sataşırsa beni buluyorsun.’ dedi. Geçen hafta çok bir şey yapmadı fakat bu hafta yine hafif hafif başladı (sürekli de “çıkışa gel” diye tehdit ediyor).

Sizce bu kişinin benimle uğraşmasını engellemek ve sınıftan attırmak için ne yapmam lazım? Sonuç çıkmazsa özel okulun bursluluğuna bağlı olarak oraya yazılmayı veya nakil aldırmayı planlıyorum (OBP puanım 96 civarı).

Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Özel okulda okuyan birisi olarak söylüyorum, özel okulda o tiplerden 5 katı kadar fazla var emin ol. Özel okul zengin ailelerin şımarık çocukları ile dolu olan bir mekandır. Bence özel okula gitmek yerine güzel bir semtte daha yüksek puanlı bir devlet lisesine gitmek çözüm olur.

Okuldan kolay kolay atmıyorlar maalesef o göz boyamaca. Bizim sınıflarda da sorunlu tipler oluyordu ve sınıf hocama söylüyordum. Oda tutanak tutup disipline sevk ediyordu ve kınama aldıklarında bir daha yüzüme bakmazlardı. Sende hocandan-müdür yardımcılarından destek al ya da bu konuyu ailene de söyle. Bence özele de gitme.

11. Sınıfım. Maalesef sınıflar karıştırıldıktan sonra gelen, başta benimle uğraşmayan fakat son 2 aydır beni bezdiren bir tane ‘tas kafa’ var. Bu arkadaşın bir ara 10 lafından 9’u benimle ilgiliydi. Bundan 2 hafta önce kavga ettik, disiplinlik bir şey olmadı neyse ki. Sınıfımdan bu kişi hariç pek bir sıkıntım yok; sınıf hocası da ‘Bir daha o sana sataşırsa beni buluyorsun.’ dedi. Geçen hafta çok bir şey yapmadı fakat bu hafta yine hafif hafif başladı (sürekli de “çıkışa gel” diye tehdit ediyor).

Sizce bu kişinin benimle uğraşmasını engellemek ve sınıftan attırmak için ne yapmam lazım? Sonuç çıkmazsa özel okulun bursluluğuna bağlı olarak oraya yazılmayı veya nakil aldırmayı planlıyorum (OBP puanım 96 civarı).

Müdüre söyle, öğretmene söyle, annene söyle.

90S 80S GIF

Sınıf hocasıyla pazartesi, salı ve cuma günleri derslerimiz var. Sürekli ardı ardına şikayet etmeyi planlıyorum. Böylece sınıf hocası da bezer. Hem zaten 3 sayısal sınıfının biri 23 gibi komik bir rakam. Onu oraya atmak en temel planım olmalı sömestra kadar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah'tan okul derdim yok, biri beni okulda zorbalayacak var ya en kötü okul çıkışında onu ters düz ederdim, değil korkusundan okul müdürüne bile şikayet edemezdi. Allah'tan öyle bir şey başıma gelmedi, bizim zamanımızda gerçek arkadaşlık vardı.

Okul çıkışına çekiyorsun. O adamla bir daha yapma diye konuşurken onun burnuna yumruğu basıyorsun. Hem ağlar hem de burnundan kan şelalesi akar.

Kusura bakmayın ama böyle zorbalara karşı en etkili çözüm bu.

Ben sınıftaki dangalağı hocaya şikayet eder yollamistim. Sürekli uğraşıyordu, derste vurup kaçıyordu. En son çizgiyi bayağı aştığı için gidip şikayet ettim, yüzüne de söylemiştim "seni hocaya söyleyeceğim haberin olsun" diye. Benim o elemanla kavga edip de dövme ihtimalim olmadığı için şikayet etmiştim.

Kanka şimdi zorbalar %90 sakin sessiz yanlış anlama ama pısırık kavga etmeyecek adamlara bulaşır benim bir arkadaşım bir gün zorba çocukla okulda kavga etti birbirlerini dövemediler kötü bir kavga değildi neyse asıl konu şu zorba çocuk dedi ki ben onun kavga edeceğini bilmiyordum dedi orada jeton düştü zorbalar sesini çıkaramayanlara güçlü.
Yapman gereken kendini savunman derste yap korkma hatta derste bulaştı mı laf mı attı hoca olsa bile kötü sözler sarf et kemiklerini kırarım de bunun yanında o zaman korkar ama ailevi bir şey deme o zaman net kavga çıkar onun silahıyla sen vur adamın damarına az basman lazım çok basarsan sesini çıkarır az basarak acı çektir ona intikam al ama kavga çıkarırsada dövebilirim ya da kendimi savunabilirim diyorsan yap bu dozla ilerle benden çok güçlü diyorsan yapma
Biraz zorbalama önermesi gibi oldu da bunlar gerçekler müdürler öğretmenler uğraşmayalım diye ses çıkarmayın o zaman susarlar diye yalan örnekler veriyor.