Bir kere kavga ettik, müdür yardımcısına şikayet ettik sonuç çıkmadı. Arkadaşı cimere şikayet ettim. Müdür yardımcısı olayın savcılığa kadar gidebileceğini söylemiş. Sonraki 2 gün ismimi ağzına alamadı bu şahıs. Müdür yardımcınızdan sonuç alamazsanız bu yolu deneyjn arkadaşlar. Tavsiyeleriniz için herkese teşekkür ederim.

Kavga falan çıkarmaya gerek yok. Düzgünce konuş, rahatsız olduğunu söyle. Baktın olmuyor, hocana, müdüre ya da rehber öğretmene söyle. O da olmazsa okul değiştir. Ama bilgin olsun, bu tipler her yerde var. Önemli olan kendini ezdirmemen. Bir de sakın özel okula gitme; orada daha fazla zorbalık yaşarsın.

Ben zorbama en iyi dersi onu poşet gibi yerden yere vurarak vermiştim. Zorbayla anlaşılmaz, zorba şikayet edilmez. Zorba, zorbalanmalı.

Bu işten kaçınılmaz, lisede ve orta okulda kavga olur arkadaşlar. Kavga edin demiyorum, önermiyorum da. Ama sizi ezmeye çalışanı ezin.

Ben zorbama en iyi dersi onu poşet gibi yerden yere vurarak vermiştim. Zorbayla anlaşılmaz, zorba şikayet edilmez. Zorba, zorbalanmalı.

Bu işten kaçınılmaz, lisede ve orta okulda kavga olur arkadaşlar. Kavga edin demiyorum, önermiyorum da. Ama sizi ezmeye çalışanı ezin.
Bu zamanda kavga edilmez kardeşim. Adam gider 200 kişi çağırır, pişman olursun kavga ettiğine. Yoksa dediğin gibi, zorbalık yapanın ağzını burnunu kıracaksın ama sonra adam gider 200 kişi çağırır; sonra pişman olursun o kavgayı ettiğin için.

O işler şikayet etmeyle çözülmüyor maalesef ben meslek lisesine gidiyorum burası daha beter ama bana bulaşan hiç olmadı bana göre o zorbanın dediği hiçbir şey takmicaksin duymamazlıktan geleceksin sen cevap verdikçe daha çok zevk alıyor bir süre sonra kendine başka bir eglence kaynağı aracak.

Arada yine sataşıyordu, geçen gün sınıf grubunda arkadaşımın sorusunu cevaplarken beni kastederek "masonlara sormak lazım" diye bir cevap yazdı (beni kastettiği apaçık belliydi kaç kez yaptı unuttum). Bende buna annene sormak lazım deyip hemen mesajı sildim. Mesajı gördükten sonra 7-8 tane küfürlü mesaj yazdı hatta öyle CİMER'le XXX hocaya şikayet etmekle olmuyor falan filan yazdı bende bu mesajların ekran görüntüsünü aldım. Bana en ufak bir şey yaparsa direkt o mesajları velimle birlikte müdür yardımcısına söyleyeceğim.
(Ben normalde anaya babaya mümkün mertebe laf etmem ama beni inanılmaz sinir etti bu yüzden o tarz bir ifade kullandım.)