12718

Uzman
Merhaba, sistem toplama işlerinden anlamadığım için toplama yapılabilen sitelere bakıyorum. Fakat hangisine bakarsam bakayım "Ekran kartı ve soğutucu ayrı olarak gönderilir." diyor. Neden böyle bir durum var? Özel olarak kendilerinden rica etsem ekran kartı ve soğutucuyu da sisteme entegre edip gönderim yaparlar mı? Çünkü ben katiyen anlamam sistem parçalarını birleştirmekten vs. Bu işlerden anlayan bir tanıdığım da yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı ve kule tipi soğutucular, ağır ve tutundukları yüzeyden yüksek oldukları için bilgisayarın taşınması sırasında hem kendilerine hem de diğer bileşenlere hasar verebiliyorlar. Belki kurarlar ama tavsiyem, kendiniz takın. Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp.

Bazı siteler ek ücret ile takıp yollayabiliyor. Bir sorun isterseniz. Yapmasalar bile çok zor bir şey değil. Kolay kolay zarar vermezsiniz. YouTube'dan izleyerek dikkatlice takarsınız.

Bazı siteler ek ücret ile takıp yollayabiliyor. Bir sorun isterseniz. Yapmasalar bile çok zor bir şey değil. Kolay kolay zarar vermezsiniz. YouTube'dan izleyerek dikkatlice takarsınız.
Ama dikkat etmek lazım sadece takıp yollamak önemli değil, kasa içerisine köpük koruma uygulayarak yollamaları lazım aksi takdirde zarar görme ihtimali çok yüksek.

Ama dikkat etmek lazım sadece takıp yollamak önemli değil, kasa içerisine köpük koruma uygulayarak yollamaları lazım aksi takdirde zarar görme ihtimali çok yüksek.
1761514123980.webp

Bu parçaları takıp altını üstünü dolduracaklar riski minimize etmek için zaten seçenek var mış iyi güzel. Sizi cesaretlendirecekse söyleyeyim, bu parçaları takmak cidden çok kolay, birkaç video izleyerek çözebilirsiniz ve paranız cebinizde kalır.

Bu parçaları takıp altını üstünü dolduracaklar riski minimize etmek için zaten seçenek var mış iyi güzel. Sizi cesaretlendirecekse söyleyeyim, bu parçaları takmak cidden çok kolay, birkaç video izleyerek çözebilirsiniz ve paranız cebinizde kalır.
Yıllardır bilgisayar kullanırım ama hiç donanım birleştirmekle uğraşmadım. Parçaların hassas olduğunu bildiğimden bir parçaya zarar verme korkusundan hiç pratiğim de olmadı. Yaptığım tek şey sisteme SSD takmak oldu bunca zamandır. Adana gibi bir yerde yaşadığım için bu işlerden anlayan güvenilir birini nasıl bulurum onu da bilmiyorum.