Yıllardır bilgisayar kullanırım ama hiç donanım birleştirmekle uğraşmadım. Parçaların hassas olduğunu bildiğimden bir parçaya zarar verme korkusundan hiç pratiğim de olmadı. Yaptığım tek şey sisteme SSD takmak oldu bunca zamandır. Adana gibi bir yerde yaşadığım için bu işlerden anlayan güvenilir birini nasıl bulurum onu da bilmiyorum.

Hocam stres yapmayıp sakin kalabilirseniz çok basit YouTube videosundan izleyerek yaparsınız. Veya Google mapsten puanı yüksek bir bilgisayarcı bulup gidip taktırabilirsiniz.

Hocam stres yapmayıp sakin kalabilirseniz çok basit YouTube videosundan izleyerek yaparsınız. Veya Google mapsten puanı yüksek bir bilgisayarcı bulup gidip taktırabilirsiniz.
Ben artık mahalle bilgisayarcılarının önünden bile geçmem. Bence konu sahibi takmayı öğrenebilir. Hem biz de bunları doğuştan öğrenmiyoruz. Risk alarak öğreniyoruz. İlk masaüstü bilgisayarımda ekran kartı ayrı gelmişti ben de nasıl takacağım diye biraz panik yapmıştım. Ama 2+2 gibi basit bir işlemdi.

Tebilon'dan alışveriş yapabilirsin. Ben ve arkadaşım hazır sistemi oradan aldık, her şey montajlı geldi ve benim ricam üzerine denemelik işletim sistemi yükleyip BIOS güncellemesi, performans ayalarını bile yapmışlardı. Tabii ki ben sonrasında defalarca format atıp kendim ayar yaptım o ayrı konu fakat güvenilir bir firma olduğunu düşünüyorum. Parça değişimi/iadesi noktasında da süreci zorlaştırmadan direkt yardımcı olmuşlardı.

burada Recep Bey'in bir videosunu izledim. Bütün ekran kartları AMD veya NVIDIA fark etmeksizin bu kadar basit takılabiliyor mu?

Ben artık mahalle bilgisayarcılarının önünden bile geçmem. Bence konu sahibi takmayı öğrenebilir. Hem biz de bunları doğuştan öğrenmiyoruz. Risk alarak öğreniyoruz. İlk masaüstü bilgisayarımda ekran kartı ayrı gelmişti ben de nasıl takacağım diye biraz panik yapmıştım. Ama 2+2 gibi basit bir işlemdi.

Bende ilk takışımda çok temkinliydim gerilmiştim, RAM'i çıkarıp takarke bile geriliyordum.