Tebilon Siparişi iptal edememe rezilliği

Friedhelm

Başarılı
Pazar akşamı 10'da RAM siparişi verdim, yarım saat sonra iptal etmek istedim. “İptal onay bekleniyor” yazısı ile karşı karşıya kaldım. Ertesi gün iptalimi kesinleştirmek için aradım. Müşteri hizmetleri sürekli gün içinde onaylanacağını, iptalin sağlanacağını söylediler. Saatler geçiyor, tık yok. Arıyoruz, tamam tamam olacak tarzı cevaplar alıyoruz, kapatıyorlar. En son iptalini sağlamışlar diye mail aldık. Bankayı aradık, bankaya para gelmemiş. Tekrar sabır çekerek aradık. Müşteri temsilcisi bülbül gibi saniyede kırk kelime söylüyordu. Banka müşteri temsilcisini aradık, ikisini konuşturduk, sürekli bir şey diyor ama dediği bir yere çıkmıyor. En son “10 kere söyledim size” diye üslupsuz bir dille konuşmaya başladı ve sonra yüzümüze kapattı. Bu kadar saygısız ve müşteriyle bu kadar terbiyesizce konuşan başka bir firma görmedim. Bu Tebilon'dan yaptığım ilk ve son siparişti.

Bankaya anında yansımayabiliyor. 1-2 gün sürebiliyor bu bankaya göre de değişiyor. Misal Amazon anında yansıtabiliyor. Ama İtopya'dan 2-3 günü sürmüştü mesela. Yarım saat de olsa akşam işlem yapılmıyor. Amazon yapıyor. Ama her firma Amazon değil tabii. Bazen de banka bekletebiliyor. Hemen yansıtmayabiliyor.

Konunun Amazon ile alakası yok ki? Konunun tam olarak kullanılan pos firmasıyla alakası var.

1-3 iş günü içerisinde iade olur hocam zaten.

Kardeşim, burada olay tamamen senin sabırsızlığından ve e-ticaret sisteminin nasıl çalıştığını tam olarak bilmemenden kaynaklanıyor. Pazar gecesi sipariş verip yarım saat sonra iptal etmişsin, ertesi gün de sürekli firmayı arayıp darlamışsın. Zaten iptal maili gelmiş, yani adamlar iadeyi onaylamış. Bu aşamadan sonra paranın kartına yansıması tamamen senin bankanın prosedürlerine bağlıdır ve bu süreç 3 ile 7 iş günü arasında değişir. Bankayı arayıp para neden gelmedi demek veya Tebilon müşteri hizmetlerini suçlamak çok yanlış. Ben daha önce Tebilon'dan ekran kartı aldım; süreç gayet temiz ve profesyonel ilerledi, fatura talebimi bile anında çözdüler. Adamlar resmi distribütör ve büyük bir firma, kimsenin parasına çökecek halleri yok. Zaten işini halledip mail atmış olan müşteri temsilcisiyle bankacıyı aynı telefonda konuşturmaya çalışmak cidden çok mantıksız bir hareket olmuş. Çağrı merkezindeki çalışan o kadar darlamaya ve bu garip duruma rağmen sana yine iyi dayanmış. Eğer bu süreçlere sabredemiyorsan bence bir daha internetten alışveriş yapma; git fiziki dükkandan görerek al ki hem sen yıpranma hem de çalışanları boş yere yorma.

Konunun Amazon ile alakası yok ki? Konunun tam olarak kullanılan POS firmasıyla alakası var.

Amazon'u ben örnek verdim. POS firması vs sonuç olarak aynı POS firması değil yani her firma farklı kullanyordur. Ama genelde insanlar Amazon gibi yerlerden alıp anında iadeleri olunca her yeri aynı sanıyor küçük işletmelerde öyle olmuyor. Zaten adamlar onay vermiş 1 gün sonra. Burada biraz sabır lazım.

Benzer bir olayı şuan amazon için yaşıyorum çok saçma sapan şeyler yaşıyorum şuan.

Resmi distribütör ama sipariş iptali için saatlerce onay bekletiyorlar Tebilon'un hangi bölümünde çalışıyorsun?

Resmi distribütör ama sipariş iptali için saatlerce onay bekletiyorlar Tebilon'un hangi bölümünde çalışıyorsun?
Arka planda durumlar hiç basit değildir, müşteri açısından bakarsanız kaçırırsınız. Sen sipariş oluşturduğunda, varsa otomasyon otomatik olarak fatura keser, kargo kodu oluşturulur. Sen sonrasında siparişi iptal ettiğinde, kargo kodunun iptali (bu en kolayı denebilir.), faturanın iptali ve iptal talebinin POS Firmasına iletilip sana iade başlatılmalıdır. Her firmada sipariş iptali sonrası otomatik iade yoktur. Sipariş iptal edilince POS arayüzünden elle iade oluşturmak gerekebilir. Her zaman herşey bu kadar basit değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…