Mark Gurman'nın verdiği bilgilere göre Apple, Siri’nin bir sonraki versiyonunda Google Gemini kullanacakmış.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 6 Temmuz 2025
- Makaleler
- 1
Sonunda yani artık. Siri kadar kazma bir yapay zeka görmedim. Kumru ile vs atar 

Son düzenleyen: Moderatör:
Elma ısıran
Üstün
Açıkçası Gemini’yi bir süredir kullanıyorum. Google altyapısı olması sebebiyle gerçekten işe yarar, son saniyeye kadar güncel (ChatGPT gibi değil), ayrıca ChatGPT kadar duygusal ve insanvari tepkileri yok. Yani olabilecek en iyi karar olmuş bana kalırsa. Daha çok heyecanlandım.

Siri’nin çığır açtığını söylemek yanlış olmaz. Ancak günümüzde gerçekten işlevsiz kalıyor, buna katılırım. Alarm kurup, sayaç başlatmaktan öte bir asistan ihtiyacı çok uzun zamandır var… Sonunda kavuşacağız gibi duruyor.Sonunda yani artık. Siri kadar kazma bir yapay zeka görmedim. Kumru ile vs atar![]()
dewberry
Üstün
MacBook'da İngilizce Siri ve Apple I. kullanıyorum. Pek işime yaramıyor 2012'de aldığım iPad'deki Siri kadar (AI işleri çıkana kadar).Mark Gurman'nın verdiği bilgilere göre Apple, Siri’nin bir sonraki versiyonunda Google Gemini kullanacakmış.
Eki Görüntüle 198667
Şunu nasıl yaparım diyorum, bunu yapmak için ChatGPT kullanılacak diye butona tıklamamı istiyor. Elimi kullanacaksam ne anlamı var ki?
Ben en başından beri düzelene kadar kullanmam demiştim ve hala da kullanmıyorum (test'ler dışında). Normalde Siri'yi ilk kullandığım yıllar asya dillerinde kullanırdım önceden basit komutları daha iyi anlardı. Gelişmek yerine gittikçe gerilediğini gördüm. En son yaptığımız Apple canlı yayınında bir umut belki bir gelişme olur diye beklemiştim... yine bir şeyler olmadı. Bir sonraki versiyonu bekliyorum açıkcası, bakalım ne kadar geliştirecekler.MacBook'da İngilizce Siri ve Apple I. kullanıyorum. Pek işime yaramıyor 2012'de aldığım iPad'deki Siri kadar.
Şunu nasıl yaparım diyorum, bunu yapmak için ChatGPT kullanılacak diye butona tıklamamı istiyor. Elimi kullanacaksam ne anlamı var ki?
alkolsuzbar
Uzman
Siri'nin ciddi konularda Gemini altyapısını kullanması ne kadar doğru olabilir acaba? Sonuçta Google üzerinden aramaya yaparak cevap veriyor. Gerçi karmaşık sorularda yüzeysel cevaplar da veriyor ya neyse fazla intergalactic düşünüyorum ben.
Bu arada hem bunu söyleyip hem Chrome ve Android kullanıyor olmam
Siri'nin ciddi konularda Gemini altyapısını kullanması ne kadar doğru olabilir acaba? Sonuçta Google üzerinden aramaya yaparak cevap veriyor. Gerçi karmaşık sorularda yüzeysel cevaplar da veriyor ya neyse fazla intergalactic düşünüyorum ben.
Bu arada hem bunu söyleyip hem Chrome ve Android kullanıyor olmam
Artık el fenerini aç dediğimde "Üzgünüm, şu anda el fenerini açamıyorum" demeyecek kadar işlevsel olsa yeterli...
O kadar mi kötü?Sonunda yani artık. Siri kadar kazma bir yapay zeka görmedim. Kumru ile vs atar![]()
Yeni konular
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor
- Teknopatici
-
-
-
-
-
-
-