Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AceTeq

Üstün
Makaleler
2
Yer
Başkent
Sistem:
  • Anakart: ASUS TUF Gaming B550M-Plus.
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X.
  • Ekran kartı: Sapphire Pulse RX 6700.
  • PSU: FPS Hydro-G 750W 80 Plus Gold.
  • RAM: 2x8 16 GB 3600 MHz CL 18.
  • Wi-Fi: EDUP AC1300 Wi-Fi Kart.
  • Monitör: ASUS VG258QR.
BIOS güncel, bu bip sesi her zaman gelmiyor. Genelde elektriği tamamen kapatıp sonra açınca oluyor, yani sabahları daha sık oluyor. Sistem normal çalışıyor, herhangi bir donma, siyah ekranda kalma veya mavi ekran vermiyor. Bazı yerler ekran kartı arızası, bazıları da RAM arızası olabilir demiş. Bundan nasıl emin olabilirim?

Son düzenleme:
Çözüm
Bende de oluyordu ama 1 uzun 3 kısa bip sesiydi sanırım. Şüphelenmiştim ilk başta. Sonra sorunun monitör kaynaklı olduğunu fark ettim. Yani sistemi açarken eğer monitör kapalıysa bu ses çıkıyor. Sistemi açmadan önce ilk monitörü açarsam bu sefer ses çıkmıyordu.
Evet, benim eski monitör AOC idi, onda yapıyordu sorunu Sapphire Pulse RX 6700 XT ekran kartı ile. Sonra Acer monitör aldım, onda da devam etti. 2 ay önce ekran kartını 7800 XT'ye güncelledim ve sorun ortadan kalktı. Bana göre ekran kartından kaynaklanan bir problem. Yani problem değil aslında ama ufak bir sıkıntı diyelim.

İlk mesajımda monitör kaynaklı dedim ama sorunun kaynağı aslında ekran kartı.
Bende 6800XT vardı monitör değişince düzelmişti monitör kaynaklıydı bendeki de. Garip bu ses benim canımı fena sıkmıştı.