Arkadaşlar, babamın idare eder bir PC’si vardı, ben onu kendime alıp RAM'lerini değiştirdim. Yeni 2x8 GB RAM aldım, taktım, sistem çalıştı ve RAM'leri gördü ama hızının düşük olduğunu fark ettim ve artırmaya çalıştım. BIOS’a girip ayarlıyorum, tam oldu sanıyorum ama her seferinde "BIOS Image" hatası veriyor ve sıfırlıyor. Sonrasında BIOS güncellemesiyle çözülebileceğini öğrendim. F31 güncellemesini yükledim, ardından PC kendini yeniden başlattı ama açılmıyor, sadece logoda kalıyor. DEL, F12 gibi kısayolları görmüyor, tıklasam da bir yere yönlendirmiyor. Bu durumda ne yapabilirim, yardımcı olabilir misiniz?
Lasting Quality from GIGABYTE GIGABYTE Ultra Durable™ motherboards bring together a unique blend of features and technologies that offer users the absolute ultimate platform for their next PC build.
Del F9 ya da F12 tuşları çalışmıyor mu? Başka klavye var mı evde. Kasa güç düğmesine bastıkdan sonra del ya da F12 spamlar mısın sürekli bakalım tepki veriyor mu?
Del F9 ya da F12 tuşları çalışmıyor mu? Başka klavye var mı evde. Kasa güç düğmesine bastıkdan sonra del ya da F12 spamlar mısın sürekli bakalım tepki veriyor mu?
END tuşu ile Q-Flash moduna girip BIOS'u onarmayı veya eski sürüme dönmeyi deneyin. Bir de FAT32 olarak formatlanmış bir USB ile tekrar BIOS güncellemeyi deneyin. BIOS güncelleme dosyasının adını "GIGABYTE.BIN" yapın.
END tuşu ile Q-Flash moduna girip BIOS'u onarmayı veya eski sürüme dönmeyi deneyin. Bir de FAT32 olarak formatlanmış bir USB ile tekrar BIOS güncellemeyi deneyin. BIOS güncelleme dosyasının adını "GIGABYTE.BIN" yapın.
Anakartın üzerinde CLR_CMOS veya RESET yazan iki veya üç pinli jumper olması lazım. Eğer iki pinliyse tornavidayı birkaç saniye temas ettirerek kısa devre yapın. Üç pinliyse, 1-2 yerine 2-3 pinlerine takıp birkaç saniye bekleyin, sonra tekrar eski konumuna getirin. Bu işlemi yapmadan önce güç kablosunu çekin.
Anakartın üzerinde CLR_CMOS veya reset yazan iki veya üç pinli jumper olması lazım. Eğer iki pinliyse tornavidayı birkaç saniye temas ettirerek kısa devre yapın. Üç pinliyse, 1-2 yerine 2-3 pinlerine takıp birkaç saniye bekleyin, sonra tekrar eski konumuna getirin. Bu işlemi yapmadan önce güç k