XaTu

Çalışkan
Arkadaşlar, babamın idare eder bir PC’si vardı, ben onu kendime alıp RAM'lerini değiştirdim. Yeni 2x8 GB RAM aldım, taktım, sistem çalıştı ve RAM'leri gördü ama hızının düşük olduğunu fark ettim ve artırmaya çalıştım. BIOS’a girip ayarlıyorum, tam oldu sanıyorum ama her seferinde "BIOS Image" hatası veriyor ve sıfırlıyor. Sonrasında BIOS güncellemesiyle çözülebileceğini öğrendim. F31 güncellemesini yükledim, ardından PC kendini yeniden başlattı ama açılmıyor, sadece logoda kalıyor. DEL, F12 gibi kısayolları görmüyor, tıklasam da bir yere yönlendirmiyor. Bu durumda ne yapabilirim, yardımcı olabilir misiniz?

Anakart: GA-AB350M-Gaming 3
Ekran Kartı:MSI GTX 1660 Ti

Hayır maalesef bu ekranda kaliyor .
17417087867801561640806201375571.webp

END tuşu ile Q-Flash moduna girip BIOS'u onarmayı veya eski sürüme dönmeyi deneyin. Bir de FAT32 olarak formatlanmış bir USB ile tekrar BIOS güncellemeyi deneyin. BIOS güncelleme dosyasının adını "GIGABYTE.BIN" yapın.
Ama zaten sorunlardan biri o kısayolları görmüyor yoksa biosa fln girse bir çıkış yolu bulucam gibi.

Ama zaten sorunlardan biri o kısayolları görmüyor yoksa biosa fln girse bir çıkış yolu bulucam gibi.
Anakartın üzerinde CLR_CMOS veya RESET yazan iki veya üç pinli jumper olması lazım. Eğer iki pinliyse tornavidayı birkaç saniye temas ettirerek kısa devre yapın. Üç pinliyse, 1-2 yerine 2-3 pinlerine takıp birkaç saniye bekleyin, sonra tekrar eski konumuna getirin. Bu işlemi yapmadan önce güç kablosunu çekin.

Nedense diskten kaynaklı işletim sistemi sorunu gibi geliyor bana farklı bir disk ya da portable sistem ile dener misiniz?
Öyle bir imkanım yok maalesef

Anakartın üzerinde CLR_CMOS veya reset yazan iki veya üç pinli jumper olması lazım. Eğer iki pinliyse tornavidayı birkaç saniye temas ettirerek kısa devre yapın. Üç pinliyse, 1-2 yerine 2-3 pinlerine takıp birkaç saniye bekleyin, sonra tekrar eski konumuna getirin. Bu işlemi yapmadan önce güç k

Buldum ama nereye degdiricegimi anlayamadım bakabilir misiniz?

17417151655187093090442787788383.webp

Son düzenleme: