Çözüldü Sistem, C'de Windows kurulu olan disk yerine D diskini ana disk olarak görüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba. Basit olduğunu düşündüğüm ama benim beceremediğim bir sorun yaşadım. Bugün temizledim kasayı. 2 tane M.2 SSD var bende, bir tanesinde (C diski) Windows kurulu diğerinde yok. Kasayı temizledim falan sonra PC'yi açtım ama “onarım” menüsü çıktı yani Windows D diskini ana disk olarak görüyor (seçenekler kısmında gördüm) D diskini çıkarınca açılıyor normal ama takınca D'yi ana SSD olarak algılıyor.
Ne yapmalıyım? Esenlikler diliyorum ayrıca.

Çözüm
BIOS'a girip Boot Priority sekmesini kontrol et. Eğer D en başta ise oraya C diskini taşı.
BIOS'a girip Boot Priority sekmesini kontrol et. Eğer D en başta ise oraya C diskini taşı.
Çok sağ olun hocam.

Bu arada eğer aynı sorunu başkası da yaşarsa diye söylüyorum: diskleri değiştirirken "windows boot manager" diye başlayanları seçin sadece diskin adını seçmek işe yaramıyor. Bende öyle oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…