Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Doge

Yetkin
Makaleler
1
Yaklaşık 3 yıldır bu PSU'yu kullanıyorum, eminim ki bu ses herhangi bir sorundan kaynaklı değil ama kendi gözlemlediğim kadarıyla diğer PSU'larda olmayan bu sesin neden benimkinden geldiğini merak ediyorum.

Sistemi açtığım ve kapattığım anda şalteri açık/kapalı yapıyor sanki. Şimdiye kadar hep işime yarayan bir özellik oldu. Sorun da yaşamadım.

Peki bu ses PSU'nun içinde nereden ve neden geliyor?
Diğer PSU'larda neden yok?
  • ASUS ROG 650G.

@Oreki

Son düzenleme:
Çözüm
Üstteki mesajda belirtildiği gibi bypass rölesi (fotoğrafta HF46F-G yazılı eleman), yanındaki yeşil NTC termistör ile beraber yüksek akım koruması için güzel bir ikili oluşturur. Bu arada fotoğraf, ROG Strix 650W modeline ait.

ROG 650.webp
Yaklaşık 3 yıldır bu PSU'yu kullanıyorum, eminim ki bu ses herhangi bir sorundan kaynaklı değil ama kendi gözlemlediğim kadarıyla diğer PSU'larda olmayan bu sesin neden benimkinden geldiğini merak ediyorum.

Sistemi açtığım ve kapattığım anda şalteri açık/kapalı yapıyor sanki. Şimdiye kadar hep işime yarayan bir özellik oldu. Sorun da yaşamadım.

Peki bu ses PSU'nun içinde nereden ve neden geliyor?
Diğer PSU'larda neden yok?
  • ASUS ROG 650G.

@Oreki

Bende de FSP Hydro GT 850 watt 80 Gold var, aynı ses bende de mevcut. Arkadaşlar yukarıda da belirtmiş, kaliteli PSU'larda mevcut olan bir özellik.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kimin yorumunun çözüm olarak işaretleneceğini moderatörlere bıraktım.
Herkese teşekkürler.

Aynı ses LG OLED TV'den de geliyor, demek o da kaliteliymiş.