Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RockyHighway79

Üstün
Sistem kendi kendine 24H2 yüklemiş.

1740746225714.webp

Bunu kurmamak için ne yapabilirim bu saatten sonra?

Çözüm
Önce CMD'yi yönetici olarak çalıştır, altta yazan kodları gir.

net stop wuauserv
net stop bits
net stop dosvc

Şuan Windows Update'i engelledin, sırada ise indirme klasörünü temizlemek var.

rd /s /q C:\Windows\SoftwareDistribution
rd /s /q C:\Windows\System32\catroot2

Ardından ise geri açalım Update'i.

net start wuauserv
net start bits
net start dosvc

Win+r yapıp services.msc'den Windows Update'i bulup başlangıç türünü devre dışı yapabilirsin. Böylece Update'in açılışta açılmasını bir nevi engellemiş olursun.

Win + R yapıp gpedit.msc çalıştır. Bilgisayar yapılandırmasından yönetim şablonlarına, oradan da Windows Update'e git.
Hedef Özellik Güncelleştirme Sürümünü Belirt'i bulup aktif et ve sürüm kısmına şuanki sürümünü yaz. Şuan 23H2'i varsa 23H2 gibi.

@RockyHighway79 , tüm dediklerimi yapmadan önce aklını karıştıran bir şey varsa sistem yedeği de alabilirsin ancak dediklerimin bir zararı yok.
Aynen öyle, umudumuz 24H2 olmayacagı yönünde :D . Sizin için kapatmadım Sosyal'i, normalde bu saatte kapatırdım :D.
Adamsın hocam vesselam. Rahatlattın valla. Şimdi gönül rahatlığıyla yeniden başlatabilirim değil mi sistemi?

1740803982333.webp

Az önce yeniden başlattım ve hala böyle görünüyor.

Son düzenleme:
Adamsın hocam vesselam. Rahatlattın valla. Şimdi gönül rahatlığıyla yeniden başlatabilirim değil mi sistemi?
catroot2'yi de sildiysen deneyebilirsin, istersen o dosyaları bir daha elle de silebilirsin. Restart Required kafamı karıştırıyor sadece.
Son ve emin olmak için,
net stop wuauserv
net stop bits
net stop dosvc
bunları yaz CMD'ye yönetici olarak. Bunlar için şu anda sağlanan interneti kapatıyoruz. Bunu yaptıktan sonra dosyaları sil, sonra stop yazanları start yapıp geri aç. Ondan sonra bir bakalım.
Bunları yaptıktan sonra güvenli şekilde bilgisayarı yeniden başlatabilirsin. Olası bir Windows Kurtarma ekranında yaşayabileceğin durum için, sistem kurtarma yedeği al.

@RockyHighway79 , güzel. Demek ki 24H2'ye güncelleyemedi kendisini, bu iyi. Şimdi ise bunu kaldırmayı deneyelim.
CMD'yi yönetici olarak aç ve şu temel kodu yaz.
shutdown /r /t 0
Bu bilgisayrı yeniden başlatacak ve hatayı unutmasını sağlayak diye temenni ediyorum. Olmazsa yeniden yaz.

catroot2'yi de sildiysen deneyebilirsin, istersen o dosyaları bir daha elle de silebilirsin. Restart Required kafamı karıştırıyor sadece.
Son ve emin olmak için,
net stop wuauserv
net stop bits
net stop dosvc
bunları yaz CMD'ye yönetici olarak. Bunlar için şu anda sağlanan interneti kapatıyoruz. Bunu yaptıktan sonra dosyaları sil, sonra stop yazanları start yapıp geri aç. Ondan sonra bir bakalım.
Bunları yaptıktan sonra güvenli şekilde bilgisayarı yeniden başlatabilirsin. Olası bir Windows Kurtarma ekranında yaşayabileceğin durum için, sistem kurtarma yedeği al.

@RockyHighway79 , güzel. Demek ki 24H2'ye güncelleyemedi kendisini, bu iyi. Şimdi ise bunu kaldırmayı deneyelim.
CMD'yi yönetici olarak aç ve şu temel kodu yaz.
shutdown /r /t 0
Bu bilgisayrı yeniden başlatacak ve hatayı unutmasını sağlayak diye temenni ediyorum. Olmazsa yeniden yaz.
Hocam PC'yi kapattım, tekrar açtığımda 24H2 pending restart olarak duruyordu. Hiçbir şey yapmadım, yani burada yazdığınız komutları yapmadım, az önce kendi kendine gitti 24H2 güncellemesi.
Şu an böyle görünüyor:
1740850666614.webp

Hocam PC'yi kapattım, tekrar açtığımda 24H2 pending restart olarak duruyordu. Hiçbir şey yapmadım, yani burada yazdığınız komutları yapmadım, az önce kendi kendine gitti 24H2 güncellemesi.
Şu an böyle görünüyor:
Eki Görüntüle 129156
Böyle durmasının sebebi sabit sürüm seçmemiz. Kendi kendine silmiş bir nevi geçmişteki kodları.
Sorununuzu çözmek güzel. Yardımcı olduysam mesajlardan yardımcı olana çözüm bırakırsan sevinirim 🙂.

Böyle durmasının sebebi sabit sürüm seçmemiz. Kendi kendine silmiş bir nevi geçmişteki kodları.
Sorununuzu çözmek güzel. Yardımcı olduysam mesajlardan yardımcı olana çözüm bırakırsan sevinirim 🙂.
Bende sabit sürüm yapmamızdan kaynaklı diye düşünüyorum.
Çözüm bırakıyorum hocam ayıpsın. ;)