dida12

Becerikli
Herkese merhaba.

ASUS B650M-K anakartlı sistemimde iki temel sorun yaşıyorum. Bilgisayarı ilk topladığımda bu sorunların hiçbiri mevcut değildi.

1. Kapanma Sorunu:
Bilgisayar 8-9 saat açık kaldıktan sonra normal şekilde kapattığımda, ekte paylaştığım görseldeki ekran geliyor. Ardından siyah ekrana geçiyor ancak bilgisayar çalışmaya (fanlar, ışıklar vb.) devam ediyor. Kasa üzerindeki tuştan yeniden başlatıp, Windows oturum açma ekranındayken kapat komutu verdiğimde ise sorunsuz şekilde tamamen kapanıyor.

1773219108270.webp

2. Hazırda Beklet Sorunu:
Normalde "Hazırda Beklet" modunu kullandığımda bilgisayar tamamen kapanır, klavye veya fareye tıklasam da açılmazdı (sadece kasa tuşuyla açılırdı). Ancak şu an bu seçenek uyku modu gibi davranıyor; klavye veya fareye dokunduğum an sistem uyanıyor.

Bu sorunların anakart veya BIOS ayarları kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Mouse ve klavyemi değiştirdikten sonra ışıklarının sönmesi için BIOS üzerinden "ErP Ready" ayarını değiştirmiştim. Bu değişiklikten sonra hazırda beklet sorunu, sonrasında ise kapanmama sorunu ortaya çıktı.

Bu ayarların tetiklediği güç yönetimi sorununu nasıl çözebilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.