Çözüldü Sistem, sinyal yok hatası çıktığı için uyku moduna giriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Merax

Çalışkan
Merhaba,

Birkaç ay önce Dell G2724D monitör aldım ve böyle bir sorun yoktu. Mesela oyuna giriyorum; 5 dakika geçiyor, ekran kapanıyor, "Scanning Signal" diyor. Sonra "No DP1 signal from your device" diyor ve "Going into standby mode" deyip uyku moduna geçiyor. Bilgisayarı kasadan yeniden başlatınca görüntü geliyor ama dediğim döngü oluyor hep. Nasıl çözebilirim?

Çözüm
hocam scanning signal yazısından ele alalım;
1-) şuan hali hazırda neyle bağlı? Hdmi-display-vga
Bağlantı kablolarınını değiştirerek bunu denemek lazım
2-) monitör yada kasada şuan kullandığın görüntü çıkışlarında elektronik bir bir arıza olma ihtimalide var
3) eğer evinde yada komşunda ödünç alabileceğin bir test monitörü (evde varsa tv de olur) onu bilgisayara bağlayıp normal mod ve oyun modunda test edip sorunumuz kablomu ekranmı bi tespit çalışmasına başlamak gerekir
Sadece oyun modundamı gidiyor 5 dk da bir normaldede gidiyor mu?

Önceden sadece oyunda giriyordu ama şu anda da şu problemde başladı hocam oyun falan açık değilken 10 dk geciyor tak diye aynı sorunu yaşıyorum ve bilgisayarı kasadan yeniden başlatmadan veya kapatmadan düzelmiyor.

hocam scanning signal yazısından ele alalım;
1-) şuan hali hazırda neyle bağlı? Hdmi-display-vga
Bağlantı kablolarınını değiştirerek bunu denemek lazım
2-) monitör yada kasada şuan kullandığın görüntü çıkışlarında elektronik bir bir arıza olma ihtimalide var
3) eğer evinde yada komşunda ödünç alabileceğin bir test monitörü (evde varsa tv de olur) onu bilgisayara bağlayıp normal mod ve oyun modunda test edip sorunumuz kablomu ekranmı bi tespit çalışmasına başlamak gerekir

Çözüm
DP1 Kısmına bağlı hocam
2. Umarım yoktur ya
3. Sağ olun hocam bir bakacağım
Ve oyun incelemesi isterseniz videosu buyrun rx9070xt ve ryzen 9600 gibi bir işlemcide 2k çözünürlük ultra 50-80 fps arası az geldi bana ama bilemedim hocam belki bu konuyla alakası vardır.

Sorun DP Kablosunu HDMI ile değiştirince çözüldü.

Konuyu hortlatıyorum kabloyu HDMI İle değiştirdim sorun çözüldü ama şuan hala aynı sorun var napabilirim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…