spectre22

Gelişen
Merhaba,

H310M S2V2.0 anakartına sahip masaüstü bilgisayarımı uzun süredir kullanmıyordum. Şimdi açmayı denediğimde ya SSD'yi görmüyor ve sürekli BIOS ekranına atıyor ya da SSD göründüğü zaman boot etmeye çalıştığında siyah ekranda kalıyor. Sadece altta yanıp sönen bir tire çıkıyor. Birkaç kez kabloların gevşemiş olabileceğini düşünerek SSD'nin bağlantılarını çıkarıp tekrar taktım, ancak sorun çözülmedi.

Bir kez Windows logosu geldi ve "yükleniyor" ekranında takıldıktan sonra CRITICAL_PROCESS_DIED yazılı mavi ekran hatası verdi ve sistem açılmadı.
Kurtarmam gereken bazı dosyalar var (özellikle Google hesaplarıyla ilgili), bu yüzden SSD'yi sıfırlamak istemiyorum.

Ayrıca SSD'yi sıfırlamadan eski bilgileri kurtarabilmemin bir yolu var mı? SSD'nin bozulmuş olmasından endişeliyim. Yardımcı olabilir misiniz?

SSD'yi gördüğü zaman boot etmeyi denediğimde kasa önündeki kırmızı ışık sürekli sabit yanıyor, bu normal mi?

Son düzenleme:
Bana SSD artık ömrünü tamamlamış gibi geldi. SSD'yi başka bir bilgisayarda deneme şansın var mı?

Dizüstü bilgisayarım var fakat SATA SSD yuvası da olmasına rağmen kullanmam için sanırsam bir aparat gerekiyormuş. Kasanın içini açıp tozunu vs. almayı düşünüyorum sabah. Tam olarak sorunun neden olduğunu nasıl tespit edebilirim, deneme yanılma ile mi?

Laptopunda boşta SATA yuvası varsa masaüstündeki SATA SSD'yi doğrudan takabilirsin aparat falan kullanmadan. Bence 2. disk olarak bağla, laptopun kendi diskinden boot et ve masaüstünün SSD'sindeki verilere erişilebilir durumda mı diye kontrol et.

Çoğu linux dağıtımı kurulumdan önce işletim sistemini test etmene izin verir. Bir tane linux dağıtımını usb belleğine yazdırıp ssd'nin durumunu ve eğer sorun yoksa başka bir depolama birimini sisteme bağlayıp veri kurtarmayı yapabilirsin.