CS, ekran kartımda RTX3070. yaptığım ayarları da akşam atayım belki yanlış anladığım bir şeye tıklamışımdır.

Direkt modifiye Windows kurabilirsin, bunlarda ilk restart sonrası 60 işlem düşüyor. Boşta RAM kullanımı 1.5/2 GB dolaylarında. Stok Windows kurulması pek mantıklı değil gaming sistemlere ama eş zamanlı olarak dediğin gibi iş için kullanıyorsan stok Windows kalsın. Onda ne olacağı belli olmuyor çünkü, tek bir programda dahi sorun çıkması işleri aksatır. Gaming sistemlere modifiye ISO kurulup o şekilde devam edilmesi lazım.

BIOS ayarlarına gelince de BIOS güncelleyip EXPO açmışsın, timing ve PBO uğraşılabilir. Hedefe yönelik işlemler bunlar, rekabetçi takılanlara ve yüksek Hz'de lazım oluyor...

Direkt modifiye Windows kurabilirsin, bunlarda ilk restart sonrası 60 işlem düşüyor. Boşta RAM kullanımı 1.5/2 GB dolaylarında. Stok Windows kurulması pek mantıklı değil gaming sistemlere ama eş zamanlı olarak dediğin gibi iş için kullanıyorsan stok Windows kalsın. Onda ne olacağı belli olmuyor çünkü, tek bir programda dahi sorun çıkması işleri aksatır. Gaming sistemlere modifiye ISO kurulup o şekilde devam edilmesi lazım.

BIOS ayarlarına gelince de BIOS güncelleyip EXPO açmışsın, timing ve PBO uğraşılabilir. Hedefe yönelik işlemler bunlar, rekabetçi takılanlara ve yüksek Hz'de lazım oluyor...

Debloat işine takıldım ama ya onu kesin araştıracağım çok garip bir hata çünkü. Akşam 12 gibi de atacağım modülleri. Müsait bir zaman da timing işine bakacağım merak ettim 😁 Ama pbo ne işe yarıyor onu tam bilmiyorum.

Debloat işine takıldım ama ya onu kesin araştıracağım çok garip bir hata çünkü. Akşam 12 gibi de atacağım modülleri. Müsait bir zaman da timing işine bakacağım merak ettim 😁 Ama pbo ne işe yarıyor onu tam bilmiyorum.

Patriot böyle olur ama aktif soğutma lazım, bu modül ısınıyor.

Aktif soğutucum yok şu an ram için, bir de ayarları direkt böyle mi yapayım tam anlamadım.

Sadece örnek... Sende tutmayabilir, maksimumu bu olur mantığında attım. Forumun yarısı zaten Patriot konusu, onları bir incele derim bu işlere girişmeden...

Sıkıntı olmaz... Anakart değişiminden sonra temiz format atman mantık dahilinde olur bir de. Şart olmasa da gerekli görüyorum... Debloat'ta ne yaptığını bilirsen sorun çıkmaz. İş için kullanıyorsan makineye çok dokunma, sade gaming için konuşuyorum.

Hocam yaptığım ayarlar bunlar, bir de shut up 10'den recommended'a tıklıyorum ondan sonra bahsettiğim ekran kartı driveri silinme olayı oluyor. Bunlarda bellek modülleri. Geciktim kusura bakmayın

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    31,3 KB · Görüntüleme: 2
  • Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    9,5 KB · Görüntüleme: 1
  • Screenshot_3.webp
    Screenshot_3.webp
    8,6 KB · Görüntüleme: 1
  • Screenshot_4.webp
    Screenshot_4.webp