Xoulth

Uzman
Selam, sistemin son parçası yarın geliyor. Alınan parçalar aşağıdaki gibi oldu.
  • Ryzen 9 9950X
  • Zotac RTX 5080 Solid Core OC
  • MSI MPG X870E Carbon Wi-Fi
  • Lexar Ares 32 GB (16x2) 6400 MHz CL30
  • Arctic Liquid Freezer III Pro 360
  • Lexar NM1090 Pro 1 TB
  • Montech Air 903 Max
  • Enermax Revolution III 1000W 80+ Gold
Fiziksel kurulumda dikkat etmem gereken, kurulumu tamamladıktan sonra ilk çalışmada yapmam gerekenler nelerdir? Aklımdaki temel sorular:

1. Windows 10/11 hangisini kurmalıyım?
2. Windows kurulumu öncesi ilk başlangıçta BIOS ayarlarında yapmam gereken bir ayar var mı? RAM ayarları ne zaman yapılmalı?
3. Zotac'ın kendi uygulaması yerine sadece MSI Afterburner mı kurayım?

Süreçte çok yardımcı oldunuz, son bir yardımınız olursa beraber tamamlayalım @Yakuza @Ayhan Dönmez @X99 @LH44 @RapidLemming955

Son sorudan tam emin değilim. Windows olarak 11 kurun bence. Güncel sistemlerde daha iyi olur diye düşünüyorum. RAM ve diğer parçaların ayarlarını biraz sonra yapın bence. Önce Windows için debloat yapın. Ondan sonra gerekli gördüğünüz programları yükleyin. Sonra RAM ve diğer bileşenler için yaptığınız ayarları test edebilmeniz için oyun falan yükleyin. Bunları hallettikten sonra da RAM ve diğer parçalara ayar çekersiniz.

Windows 10 desteklediğinden emin değilim ben direktman ne olur ne olmaz 11 kurdum.

İşlemci zaten canavar olduğu için Windows 11'in Bloatware'ı sinek ısırığı gibi gelir bu işlemciye. E yani 32 thread bir zahmet.

Sadece MSI Afterburner kullan, Zotac uygulaması ile çakışma yaratmasın fan ayarı olayında özellikle.

Ben ilk önce JEDEC RAM+Stok CPU ile işletim sistemini kurdum, sistemi kazasız belasız açtım. Günlük kullanıma uygun programların hepsini yükleyip Win Update yaptıktan sonra BIOS işlerine daldım.

Selam, sistemin son parçası yarın geliyor. Alınan parçalar aşağıdaki gibi oldu.
  • Ryzen 9 9950X.
  • Zotac RTX 5080 Solid Core OC.
  • MSI MPG X870e Carbon Wi-Fi
  • Lexar ares 32 GB (16x2) 6400 MHz CL30.
  • Arctic Liquid Freezer III Pro 360.
  • Lexar NM1090 Pro 1 TB.
  • Montech Air 903 Max.
  • Enermax revolution III 1000W 80+ Gold.
Fiziksel kurulumda dikkat etmem gereken, kurulumu tamamladıktan sonra ilk çalışmada yapmam gerekenler nelerdir? Aklımdaki temel sorular:

1. Windows 10/11 hangisini kurmalıyım?
2. Windows kurulumu öncesi ilk başlangıçta BIOS ayarlarında yapmam gereken bir ayar var mı? RAM ayarları ne zaman yapılmalı?
3. Zotac'ın kendi uygulaması yerine sadece MSI Afterburner mı kurayım?

Süreçte çok yardımcı oldunuz, son bir yardımınız olursa beraber tamamlayalım @Yakuza @Ayhan Dönmez @X99 @LH44 @RapidLemming955

Sistem kurulumunu klasik şekilde yapın, eğer yardıma ihtiyacınız var ise forumda sorabilirsiniz onun dışında Recep Baltaş'ın rehberi var bilgisayar montajı için. Sisteminiz yeni olduğu için Windows 11 kurarsanız daha iyi olur. İlk olarak Windows Update sonrasında anakart chipset driverı ve ekran kartı driverınızı kurun. Sonrasında istediğiniz programları kurabilirsiniz.

Windows 11 kur. Güncel ve modern sistem daha iyidir. Sistemin zaten güçlü.

BIOS üzerinden RAM hızlarını tam kapasite ayarlamanı öneririm. XMP denilen olayı kastediyorum.

MSI AM5'te sorun çıkarabiliyor. Gigabyte ve ASUS AM5'te gayet iyiler. Stabil ve az ayar yapmalı bir sistem istiyorsanız bu ikisinden birini alabilirsiniz.
İnternette araştırdığım daha önce de forumda aldığım dönütlere göre daha çok MAG serisinde yaşanıyor bahsettiğiniz durum. Gigabyte ve Asus tabii ki belli açılardan daha iyi olabilir ancak ben yaklaşık 10 yıllık MSI kullanıcısıyım bir çok kez servisle de muhattap oldum sorun yaşatmadılar, biraz da tercih olarak insiyatif aldım.

Bir de attığınız iki model de benim sistemimi taşıyabilir ancak Carbon klasmanında olduklarını düşünmüyorum, o markaların Carbon klasmanı da zaten daha üst fiyatlarda.

İnternette araştırdığım daha önce de forumda aldığım dönütlere göre daha çok MAG serisinde yaşanıyor bahsettiğiniz durum. Gigabyte ve Asus tabii ki belli açılardan daha iyi olabilir ancak ben yaklaşık 10 yıllık MSI kullanıcısıyım bir çok kez servisle de muhattap oldum sorun yaşatmadılar, biraz da tercih olarak insiyatif aldım.

Bir de attığınız iki model de benim sistemimi taşıyabilir ancak Carbon klasmanında olduklarını düşünmüyorum, o markaların Carbon klasmanı da zaten daha üst fiyatlarda.
Aorus Elite ve ROG mi o klasmanda değil?