Sistem toplama videosu önerisi

Sistemin tamamını kendim nasıl toplayabilirim?

• Hazır toplanmış sistem al

Oy: 7 50,0%
  • İnternetten yardım alarak topla

Oy: 7 50,0%
  • Bilen birisini bulabilirsen evine gelip sistemi toplasın

Oy: 0 0,0%

• Oy verenlerin toplamı
    14
Bütçe
100.000 TL
Kule tipi soğutucu nasıl takılır?
2 tane RAM takacağım RAM'lerin yönü nasıl olacak? Topladığımız anakart boş kasanın tam olarak neresine takılır?
Bir de kabloları nasıl takabilirim? Detaylı bir şekilde anlatırsanız sevinirim. Intel işlemci ve NVIDIA ekran kartı istiyorum. 100.000 TL'ye sistem alacağım. Sistemi toplayamazsam param boşa gidecek.
Bu konuda ne öneriyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Vallahi tabii sana kalmış ama ben videolardan hiçbir şey anlamıyordum ben kendim deneme yanılma yöntemiyle öğrendim sistem toplamayı.

Sistemi ne için kullanacaksın? Ve monitör de dahil mi?

İfadeler: 144
Hocam bilgin ve yeterince zamanın yok ise 100.000₺ lik bir ürünü kendi başına toplama. Zamanın varsa öğrenebilirsin fakat bu süre içerisinde parçaların fiyatları artabilir. Önerim hazır sistemden yana olur. Konu dışı olarak da işlemciyi AMD önerebilirim. Kolaylıklar.

Sistemi ne için kullanacaksın? Ve monitör de dahil mi?

Sistemi oyun için toplayacağım. Monitör dahil değil.

Arkadaşlar işlemci konusunda AMD'yi öneriyorsunuz haklısınız ama ben Intel ve NVIDIA uyumunu daha çok seviyorum. AMD çok hoşuma gitmiyor.

Sistemi oyun için toplayacağım. Monitör dahil değil.

Arkadaşlar işlemci konusunda AMD'yi öneriyorsunuz haklısınız ama ben Intel ve NVIDIA uyumunu daha çok seviyorum. AMD çok hoşuma gitmiyor.

Oyun için oynayacaksan AMD öneririm. Neden Intel?

Toplamda 100k. Kasanın kaç mm ekran kartı desteklediğini bilmiyorum kontrol edebilirsin.

Arkadaşlar işlemci konusunda AMD yi öneriyorsunuz haklısınız ama ben intel ve nvidia uyumunu daha çok seviyorum. AMD çok hoşuma gitmiyor.
İsmi hoşunuza gitmiyor diye daha iyisini almak yerine daha kötüsünü alacaksanız siz bilirsiniz. Oyun için AMD 1-2 gömlek falan daha üstün.

Yok ben illa Intel alacağım sırf isminden dolayı diyorsanız:

Intel alırsanız ileride işlemci değişeceğiniz zaman anakart da değişmek zorunda kalacaksınız bilginiz olsun.

AMD, ekran kartı tarafında NVIDIA gibi yüksek performanslı ekran kartı üretemediği için işlemci tarafında da Intel'i tercih ediyorum. AMD,
RTX 3090 Ti, RTX 4090, RTX 5090 bu ekran kartlarına rakip çıkaramadı ve bu ekran kartlarından önce de yüksek performanslı ekran kartı olarak rakip çıkaramadı. Mesela GTX 780 Ti, GTX 980 Ti, GTX 1080 Ti, RTX 2080 Ti bu saydığım ekran kartları yeni çıktığında AMD bunlara rakip çıkaramadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…