Sistemin tamamını kendim nasıl toplayabilirim?

• Hazır toplanmış sistem al

Oy: 7 50,0%
  • İnternetten yardım alarak topla

Oy: 7 50,0%
  • Bilen birisini bulabilirsen evine gelip sistemi toplasın

Oy: 0 0,0%

• Oy verenlerin toplamı
    14
Bütçe
100.000 TL
AMD , ekran kartı tarafında nvidia gibi yüksek performanslı ekran kartı üretemediği için işlemci tarafında da intel i tercih ediyorum. AMD ,
Rtx 3090 Tİ , Rtx 4090 , Rtx 5090 bu ekran kartlarına rakip çıkaramadı ve bu ekran kartlarından önce de yüksek performanslı ekran kartı olarak rakip çıkaramadı. Mesala gtx 780 Ti , gtx 980 ti , gtx 1080 ti , rtx 2080 ti bu saydığım ekran kartları yeni çıktığında AMD bunlara rakip çıkaramadı
Üst seviye ekran kartı çıkaramıyor diye işlemcisini almamak iyi kafaymış. :D
Alakasını anlamadım ama neyse.

AMD son senelerde işlemcide Intel'in 1-2 tık az olur 10 tık falan üstündedir. Geçtiğimiz senenin en iyi 10 işlemcisinin neredeyse hepsi AMD. Intel-NVIDIA fanboyluğu 2025 yılında çok gereksiz. Ekran kartı konusunda bu sene gördük ki FS4 gibi teknolojilerle ve sorun çıkmayan softwareiyle 9070 XT çok güzel çıktı. AMD ekran kartı konusunda hiçbir zaman zaten amiral gemisi üreteyim de zirveye çıkayım gibi bir hedefle piyasaya çıkmadı.

İstisna hazır sistemler olabilir ancak 100.000 TL bütçe ile gidip hazır sistem almazdım şahsen. Sebebi de genel olarak performansa dayalı sistemler olup bazı bileşenlerin giriş seviyede kalitede tutulması. Mesela 100.000 TL para verip giriş/orta seviye bir PSU kullanmak istemem.

İstisna hazır sistemler olabilir ancak 100.000 TL bütçe ile gidip hazır sistem almazdım şahsen. Sebebi de genel olarak performansa dayalı sistemler olup bazı bileşenlerin giriş seviyede kalitede tutulması. Mesela 100.000 TL para verip giriş/orta seviye bir PSU kullanmak istemem.

O zaman ne öneriyorsun bana? Nasıl bir sistem toplayayım? Bir de senin dediğin gibi yaparsam, sistemi kendim toplamam gerekir. Ben sistem toplamayı yapamayabilirim. Bu durumda yine verdiğim 100.000 TL boşa gidecek gibi geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Mehmet Emre KARAGÖZ, para neden boşa gitsin ki? YouTube'da detaylı sistem toplama videoları var, ilk sayfada Recep abi de paylaşmış. Yine de yapamam dersen bilen birisine yaptırırsın. Yine de para senin, karar senin. Uğraşmak istemezsen hazır sistem tercih edebilirsin.