Gaming.Gen.TR Sistem toplanır mı?

Bütçe
50.000

Hocam ilginiz için teşekkürler şöyle söyleyeyim neredeyse hiç anlamam yani sistem toplamakdan vs. Arkadaşım falanda yok yardım edebilecek o yüzden tek başıma yapcağım. Yüksek ihtimal yapacağım şey vatan ve Gaming.Gen.TR'nin dükkanına gidip sistemleri incelemem ve oradaki çalışan arkadaşlardan öneri almak. Sizce iyi önermeler yaparlar mı?

Çok iyi önermeler yaparlar ama 40K edecek sistemi sana 50K'ya verirler bunun neticesinde, mesela aynı bütçeye 5070 toplayabilecekken 5060 Ti 8 GB verirler sana, 16 GB bile vermezler. Hazır sistemlerin içinde ek olarak PSU'lar ve kullanılan M2 SSD'ler, kullanılan RAM'ler de çok dandik olur. Ben biraz karşıyım bunlara, bilmiyorum.

Diğer arkadaşlar da fikir belirtirse daha iyi olur, hazır sistem firmalarına ben genel olarak karşıyım bahsettiğim şeylerden ötürü. Hem fazla para alıyorlar, hem de kalitesiz parça koyuyorlar. Yoksa bir problem yok. @Ozi2658 İncehesap fena değil son zamanlarda, dediğim yöntem ile birkaç parçayı değiştirip alırsan, parça özelleştirme yapılıyor. Linkini attığım kişiyi bence az izle, öğrenmemen mümkün değil piyasa mantığını.

@Ozi2658 Bak Recep Bey senin için incelemiş, istersen kendisine danışabilirsin:

@Ozi2658 Sistem güzel de, bunu alabilirsin fakat M2 bir üst model al, PSU+Kasa Deepcool alırdım ben olsam, bir de RAM'leri 6000 CL30 2X16 al, bunlar neticesinde 55K oluyor. Alırsan bu tarz al, hazır incelemişken. Frisby soğutucuyu bence FSP olarak değiş. Bu şekilde alman mantıklı olur. Biraz özelleştir sistemi. İncehesap'ta bunun aynısını Gaming indiriminde 3-5 daha ucuza alma şansın var. Ama zamanın yoksa bu dediğim gibi özelleştirip al.

@Ozi2658 MSI kasa da mantıklı, Cougar çok yanaşmazdım ben olsam. MSI alırsın kasayı, bu şekil özelleştirip al. Ayrı konu da açabilirsin.

Son düzenleme:

Hocam Recep abinin videosundaki kasayı beğendim. Önerir misin? Bir de Tebilon'da bir sorun vs. Yaşar mıyım?

Hocam Recep abinin videosundaki kasayı beğendim. Önerir misin? Bir de Tebilon'da bir sorun vs. Yaşar mıyım?
Güvenilir firmadır, problem olmaz. Anakart VRM soğutması olan model bulmaya çalış istersen, uzun ömürlü olsun sistem. RAM'leri 2x16 yap ekstra 6000 CL30, ve soğutucuyu FSP'nin çift kulesi ile değiştir 2K-3K biraz üstüne ekle sistemin, uzun ömürlü olsun bu şekilde. @Ozi2658 Tebilon güvenilir firmadır, hiçbir sorun olmaz. Dediğim özelleştirmeleri yap ekstra. Anakart için bakayım ben yükseltme seçeneği varsa. RAM ve soğutucuyu dediğim gibi yap. O kısım önemli.

Hocam
https://www.gaming.gen.tr/urun/6860...c-16gb-16gb-ram-1tb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/ Bu sistemdeki anakartı B650 ile değişip 2x16 RAM mi önerirsin yoksa Tebilon'u mu?

Anakart için 3000 TL vermen gerekli sadece VRM soğutması için. İstersen bu sistemi linkleyip sıfırdan bir konu aç, arkadaşlar tazeyken yardımcı olsun. RAM ve soğutucu dediğim gibi yapmanı tavsiye ediyorum, anakart mevzusu sıkıntı. Bir destek al tekrardan. 3000 TL sistem üstüne vermek de f/p algısını bozuyor biraz.

Hocam
https://www.gaming.gen.tr/urun/6860...c-16gb-16gb-ram-1tb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/ Bu sistemdeki anakartı B650 ile değişip 2x16 RAM mi önerirsin yoksa Tebilon'u mu?
İkisi de iyi, 9070 XT, 5070'ten daha iyi bir kart bence ama AMD problemli gibi optimizasyon konusunda, bu da biraz tercihe giriyor. Sıfırdan bir konu aç, bu 2 sistemi etiketle, gaminggen'deki sistemin anakartını b650m-r yap, RAM olarak 2x16 THOR OC RAM olarak değiştir. Diğer kişilerin de yorumunu alalım, sen yeni konu aç, bu iki sistemden birini alacağım de, özelleştirme için yardımcı olsunlar, dikkat edeceğin kısımlar, VRM Heatsink olması anakartta, 2x16 6000 RAM olması, SSD ve soğutucu, Power Supply kısımları hakkında da görüş al, ben de katılacağım @Ozi2658 Bu iki sistemin link paylaş.

Hocam bir konu açtım sizi de oraya etiketliyim bakmak isterseniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…