erayisteya

Uzman
Öncelikle herkese merhaba, dünden beri her gece yaşamaya başladım ve çok can sıkıcı olmaya başladı bu durum. Kısaca özetleyecek olursak: HaxBall oynarken oluyor bu durum, oyun aniden donuyor ve sistem de o an gidiyor. Ne yeni sekme açabiliyorum ne Chrome'u kapatabiliyorum ne de masaüstüne dönebiliyorum. Kısacası sistem kilitleniyor. Yeniden başlatınca da düzelmiyor, sadece fişten çekip geri taktığım zaman düzeliyor.

Sistem özelliklerim:
  • Pentium G620.
  • GeForce 210.
  • 4 GB RAM.
  • 512 GB HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
512 GB HDD yok diye biliyorum. 500 GB olabilir. İşlemci 13 yıllık, ekran kartı da 16 yıllık olduğu için kesin şu parça kaynaklıdır demek zor. Sırayla parçaları deneyin.

Alışkanlık olmuş 512 demek, neyse, yakın zamanda sistemi yükselteceğim zaten. Pek umursamayacağım o yüzden. Sistemi yükselttiğimde belirtirim sorun neyde diye.

Sorun sistem ile ilgili değil gibi, sürücü kurmayı unutmuşum. Konu açıp burayı meşgul ettiğim için herkesten çok özür dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemde oyun başlatmadan önce Görev Yöneticisi, Performans'tan anlık olarak ne kadar işlemci hızı olduğuna bir bak. Bir de oyuna girip bir süre oynadıktan ya da o sorunu yaşamaya başladıktan sonra bak. İşlemci hızın düşmüşse thermal throttle yaşıyor olabilirsin. İşlemci termal macununu yenilersen düzelir. Dün böyle bir sorun yaşadım, macunları yeniledim şu an öyle bir sorun yaşamıyorum.

Sistemde oyun başlatmadan önce Görev Yöneticisi, Performans'tan anlık olarak ne kadar işlemci hızı olduğuna bir bak. Bir de oyuna girip bir süre oynadıktan ya da o sorunu yaşamaya başladıktan sonra bak. İşlemci hızın düşmüşse thermal throttle yaşıyor olabilirsin. İşlemci termal macununu yenilersen düzelir. Dün böyle bir sorun yaşadım, macunları yeniledim şu an öyle bir sorun yaşamıyorum.

Sistemi kullanamıyorum direk, hiçbir şey yaptırmıyor. Zaten web tabanlı bir oyun, o yüzden yük yaratacağını düşünmüyorum.