Sistemde en önemli parça ekran kartı mıdır?

oğuz sasi 82

Üstün
Yer
cehennem
İyi sosyaller. Bu hafta sorun çıkmazsa bilgisayarımı 30.000 TL'ye satacağım. Yeni sistem toplayacağım yavaş yavaş. Sizce direkt bu 30.000 TL ile 2. el ekran kartı alınır mı? Diğer parçaların hepsi sıfır olacak çünkü. İşlemci olarak 9700X alacağım. Monitör 1080p, ileride 2K olacak.

Bu konuyu biraz parayı nasıl değerlendirmeliyim diye açtım.

Önce SSD, ekran kartı ve RAM al çünkü bu üçünün fiyatı her geçen gün uçmaya başlıyor. Diğerlerinin piyasası genel olarak aynı ilerliyor.

Hocam diğer parçaların hepsini maaş aldıkça alacağım. Anakart, işlemci, RAM, SSD. Sıralamayı böyle yapacaktım.

En önemli parçadan ziyade birbirine uyumluluk önemli. Bunu şöyle açıklayayım Ferrari motorunu Tofaş kasasına takarsan nasıl performans alırsın öyle düşün. Bununla birlikte öncelikli parça olarak RAM ve SSD diyebilirim pahalılaşma açısından sonra anakart özelikle BIOS'u iyi olmalı sonuçta her parça ona takılıyor ve PSU sistemin kalbi kaliteli bir PSU olmadı mı tüm sistem çöpe gidebilir tek bir elektrik kesintisinde.

Amacım görüntü almak değil hocam yapabildiğimin en iyisini toplamak istiyorum bu bütçede. Bu PC'yi satıp o 30K ile almışken en iyi kartı almak vardı aklımda.

Amacım görüntü almak değil hocam yapabildiğimin en iyisini toplamak istiyorum bu bütçede. Bu PC'yi satıp o 30K ile almışken en iyi kartı almak vardı aklımda.
Şu an o bütçede zaten AMD'nin en iyi kartlarından olan 9070 XT'yi alabiliyorsun. Direkt onu alıp geçebilirsin.

En önemli parça işlemci (MİB) ve kuzey köprüsüdür. O ikisi olmadan hiç sistem çalışmaz. Günümüzdeki işlemcilerin içerisinde zaten kuzey köprüsü entegre ediliyor.

En önemli parça işlemci (MİB) ve kuzey köprüsüdür. O ikisi olmadan hiç sistem çalışmaz. Günümüzdeki işlemcilerin içerisinde zaten kuzey köprüsü entegre ediliyor.
Orası öyle hocam amacım sistemi direkt açmak değil dediğim gibi. Parayı düzgün şeylere harcayayım yeter. İsterse 2 ay sonra bütün parçalar toplayayım. Yeter ki stabil ve parasına değecek bir şey olsun.

Şu an o bütçede zaten AMD'nin en iyi kartlarından olan 9070 XT'yi alabiliyorsun. Direkt onu alıp geçebilirsin.
O zaman sistemin parasıyla ekran kartı alayım diğerlerini sırasıyla yavaş yavaş toplarım hocam. Böylesi daha iyi olur sanırım.

O zaman belli bir süre ekran kartsız kullanmaya çalışın sistemi, F takılı olan SKU'ları almamanızda fayda var öyleyse. Bilgisayar daha temel ihtiyaçtır bana sorarsanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…