Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

efebatiin

Yetkin
Başlıkta da belirttiğim gibi sadece işlemci fanı çalışıyor onun dışında hiçbir şey çalışmıyor. Fanlar, RGB'ler vs.

Bu videonun 5.16. saniyesinde ki kablolardan dolayı olduğunu düşünüyorum. Takmış olmama rağmen yine hiçbir şekilde çalışmıyorlar. Kablolarda sorun olabilir mi? Çünkü az kımıldatmamda yerlerinden çıkıyorlar.
Anakartım B550 HDV. Kitapçığından bakarak takmıştım. Maviyle işaretlediğim yere taktım.

Dosya Ekleri

• IMG_3595.webp
    IMG_3595.webp
    677,2 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bence sizin sorununuz Molex girişli fanlarla ilgili. Anakartta bir problem olduğunu sanmıyorum. PWM uygun fiyatlı fanlar var piyasada. Bir bakmanızı tavsiye ederim.
Molex girişli fanlar inanılmaz eskide kaldı.

Hocam bence başta dediğim kablolar ile ilgili bir sorun var. Eğer fanlar bozuksa değişirim ama yeni alacağım fanlarda da aynısını yaşama şansım var. Elimdeki fanların bozuk olduğuna hala tam emin değiliz.

Sorunu çözdüm Molex kablosu ile alakalıymış. Başka bir Molex kablosuna bağladım fanları ve çalıştı. Konu kapanabilir yardım eden herkese teşekkür ederim.
Sistem parçalarını ( fan marka model) yazıp ve fotoğraflarını uzaktan ve yakından olacak şekilde çekip paylaşırsanız yardımcı olabiliriz.
Görüntü geliyor mu?
CPU, RAM, GPU, boot ışıkları yanıyor mu? Bu detayları da verirseniz sorununuz daha hızlı çözülür.

Bilgisayarı güçten çekip güç tuşuna üst üste 20-30 defa bas, eğer çıplak elle topladıysan statik elektrik olabilir. Ayrıca anakarttaki jumperlar ile CMOS reset yapmayı dene.

Sistem parçalarını ( fan marka model) yazıp ve fotoğraflarını uzaktan ve yakından olacak şekilde çekip paylaşırsanız yardımcı olabiliriz.
Görüntü geliyor mu?
CPU, RAM, GPU, boot ışıkları yanıyor mu? Bu detayları da verirseniz sorununuz daha hızlı çözülür.

R5 5600.
B550
8+8 DDR4 RAM.
Ekran kartını bilerek takmadım onunla alakalı değil. Herhangi bir ışık yanmıyor galiba.

Bilgisayarı güçten çekip güç tuşuna üst üste 20-30 defa bas, eğer çıplak elle topladıysan statik elektrik olabilir. Ayrıca anakarttaki jumperlar ile CMOS reset yapmayı dene.

Jumperlar ne tam olarak :D

Dosya Ekleri

• IMG_3596.webp
    IMG_3596.webp
    246,5 KB · Görüntüleme: 58
R5 5600.
B550.
8+8 DDR4 RAM.
Ekran kartını bilerek takmadım onunla alakalı değil. Herhangi bir ışık yanmıyor galiba.

Jumperlar ne tam olarak :D

Görüntü girişini anakarta bağlayıp görüntü geliyor mu bakın.
Eğer görüntü geliyorsa fanların neden çalışmadığına odaklanabiliriz.

Düzenleme: 5600 da dahili GPU olduğunu sanıyordum. Yorumu yazdıktan sonra internetten baktım yokmuş. Ekran kartı takmadan görüntü gelip gelmediğini kontrol edemezsiniz.

Görüntü girişini anakarta bağlayıp görüntü geliyor mu bakın.
Eğer görüntü geliyorsa fanların neden çalışmadığına odaklanabiliriz.

Düzenleme: 5600 da dahili GPU olduğunu sanıyordum. Yorumu yazdıktan sonra internetten baktım yokmuş. Ekran kartı takmadan görüntü gelip gelmediğini kontrol edemezsiniz.

Görüntü geliyor hocam ama böyle bir yazı çıktı.

Dosya Ekleri

• IMG_3597.webp
    IMG_3597.webp
    108,4 KB · Görüntüleme: 52
Anakartlarda tıpkı ön panel bağlantılarını yaptığın yer gibi jumperlar vardır, bunlardan 2 veya 3 tanesi de (anakarta göre değişir) CMOS reset içindir. Senin anakartta 2 pinliymiş, bilgisayarın fişini çekip o iki pini birbirine değdirmen lazım iletken bir şeyle (tornavida veya anahtar mesela)

Bastım görüntü geliyor ama fanlar yine aynı.
Fanların bağlantısını doğru yaptığına emin misin?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250405_101544_Samsung Notes~2.webp
    Screenshot_20250405_101544_Samsung Notes~2.webp
    382,6 KB · Görüntüleme: 52
Anakartlarda tıpkı ön panel bağlantılarını yaptığın yer gibi jumperlar vardır, bunlardan 2 veya 3 tanesi de (anakarta göre değişir) CMOS reset içindir. Senin anakartta 2 pinliymiş, bilgisayarın fişini çekip o iki PIN'i birbirine değdirmen lazım iletken bir şeyle (tornavida veya anahtar mesela)

Fanların bağlantısını doğru yaptığına emin misin?

Evet eminim. 2 PIN'i birbirine de değdirdim.