Uyuyan Sincap

Üstün
Bugün bilgisayarı açtım ve sağ alttaki ikonda WhatsApp logosu gördüm, ardından uygulamayı kaldırdım. Yükleme daha ben bilgisayarı açar açmaz otomatik yapılmış sanırım. Ardından BitDefender ile tam tarama yaptım. 1 tane kaçak oyun "steam_api.dll" dosyamı zararlı algılamış. Bu olabilir, bence normal. Tabii ki oyunu indirirken BitDefender hep açıktı ama normal diyelim, neden Windows Update silinmiş? Neden WhatsApp root dosyası silinmiş? Başka hkey kayıtları da silinmiş. Bunlar nasıl yüklendi acaba bilgisayarıma? 0. gün zafiyeti mi yaşadım ben? Sonuçta güncelleme desteğimiz kesildi resmi olarak. Bu arada Windows lisansım da resmi değil, Massgrave HWID lisanslı.

Ayrıca desteğim kesik olduğu halde bana Windows güncellemesi gelmiş, sağ altta görülüyor.

Ekran Görüntüsü (839).webp

Ekran Görüntüsü (840).webp

Ekran Görüntüsü (841).webp

Oyun apisiyle alakalı olduğunu düşünmüyorum sadece belirttim bu da zararlı olarak görülmüş diye ama diğerlerinden bilgim yok.

Son düzenleme:
Bugün bilgisayarı açtım ve sağ alttaki ikonda WhatsApp logosu gördüm, ardından uygulamayı kaldırdım. Yükleme daha ben bilgisayarı açar açmaz otomatik yapılmış sanırım. Ardından BitDefender ile tam tarama yaptım. 1 tane kaçak oyun "steam_api.dll" dosyamı zararlı algılamış. Bu olabilir, bence normal. Tabii ki oyunu indirirken BitDefender hep açıktı ama normal diyelim, neden Windows Update silinmiş? Neden WhatsApp root dosyası silinmiş? Başka hkey kayıtları da silinmiş. Bunlar nasıl yüklendi acaba bilgisayarıma? 0. gün zafiyeti mi yaşadım ben? Sonuçta güncelleme desteğimiz kesildi resmi olarak. Bu arada Windows lisansım da resmi değil, massgrave HWID lisanslı.

Ayrıca desteğim kesik olduğu halde bana Windows güncellemesi gelmiş, sağ altta görülüyor.

Eki Görüntüle 201224

Eki Görüntüle 201225

Eki Görüntüle 201226

Oyun apisiyle alakalı olduğunu düşünmüyorum sadece belirttim bu da zararlı olarak görülmüş diye ama diğerlerinden bilgim yok.

Türkçe yama mi yaptınız ve oyunu korsan mi indirdiniz.

Hayır. Zaten apiyle alakası muhtemelen yok neredeyse 1 ay önce yükledim oyunu. Sadece bu API harici karantinada görünenlerden bilgim yok dedim. Hani o API dosyası belki sonradan kara listeye alınmıştır sonuçta kaçak. VT sonucunda da ESET HackTool demiş.

Hayır. Zaten apiyle alakası muhtemelen yok neredeyse 1 ay önce yükledim oyunu. Sadece bu API harici karantinada görünenlerden bilgim yok dedim. Hani o API dosyası belki sonradan kara listeye alınmıştır sonuçta kaçak. Vt sonucunda da ESET HackTool demiş.

Garip normalde .dll virus olarak gözükmemesi lazım.

Kendi kendine WhatsApp yüklemesi normal değil Microsoft uygulamaları olsa neyse.

Malwarebytes ile taratsam en az 6 crack dosyası görür bende 15 kadar kaçak oyun var, Windows lisansım da kaçak, Office uygulamam ve Office lisansım da kaçak:D. Hangi birine bakayım hocam.

Process explorer durumu bu.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (842).webp
    Ekran Görüntüsü (842).webp
    84,5 KB · Görüntüleme: 48
Malwarebytes ile taratsam en az 6 crack dosyası görür bende 15 kadar kaçak oyun var, Windows lisansım da kaçak, Office uygulamam ve Office lisansım da kaçak:D. Hangi birine bakayım hocam.

Process Explorer durumu bu.

O zaman normal Windows'u da kaçak kurmuşsun her şey değismiş o zaman niye antivirüs kuruyorsun mübarek.