Lelch

Başarılı
Arkadaşlar, bilgisayarımın ilk başta yan ekranı gitti ve herhangi bir şekilde geri getiremedim, direkt olarak algılamıyordu. Ben de kablolar ve dönüştürücüleri denedim, yenisini aldım ama sorunum düzelmedi. İlk başta DDU ile driverlarımı sildim ve geri yükledim sorunum düzelmedi, format attım, RAM yuvalarını değiştirdim sorunum hala daha duruyordu. Sonra ana ekranıma HDMI kablo ile bağlanmayı denedim ona da görüntü vermediğini fark ettim. Sonra eski ekran kartımı saklıyordum, RX 570'i taktım ve aynı sorunu onunla da aldım ana ekranıma DP kablodan görüntü veriyor HDMI'dan vermiyor ve 2. ekranıma sadece 1280x1024 ve 1280x720'den görüntü veriyordu.

Ekran kartımı denedikten sonra işlemciyi çıkar tak yaptım başta hiç görüntü gelmedi, RAM'leri oynayınca görüntü geldi. Sonra SSD yuvalarını falan da denedim herhangi bir sonuç alamadım. Sonra internetsiz bir şekilde format atmaya karar verdim, driverlarımı kurmadan yan ekranımı kendi çözünürlüğünde görüntü verdiğini fark ettim. Ne zaman AMD yazılımını kursam görüntü gidiyordu, güvenli modada yan ekranıma görüntü veriyordu ama HDMI'dan görüntü alamıyordum. Sebebin ne olduğunu çözemedim ve ekran kartı veya işlemciyi denemem için yapabileceğim tek Vatan'a gitmek var ve gitmem biraz zor, hem anakartın hem işlemcimin garanti süresi var, sizce ne yapmalıyım? SSD'lerimde bir sorun olabilir SSD sorunu olabilir mi diye de düşünüyorum, kablolarını değiştirdim falan ama sorunu anlayamadım.

2. Monitörüm böyle gözüküyor acaba ekranımı okuyamıyor olabilir mi? Sadece şu 2 çözünürlükte görüntü alıyorum. Ana ekranım HDMI ile görüntü vermiyor.

@Lelch, @Recep Baltaş ilgilenme şansın var mı abi çözemedim bir türlü.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    38,1 KB · Görüntüleme: 59
  • Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    30,4 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:
Depolama ile ekranın bir alakası olduğunu sanmıyorum, bildiğim kadarıyla RX 570 ve 580'de HDMI kısmı VR için var ve görüntü vermiyor, sorun driver ile alakalı gibi duruyor, eski sürüm bir driver kurup deneyebilirsin.