Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ahmtatlgn20

Başarılı
  • Anakart: Aorus Z690 Elite
  • İşlemci: İntel Core i5-12400F
  • Ekran Kartı: Aorus RTX 3070 + GT 730 2GB
  • İşletim Sistemi: Windows 11 26100.4946

Sistemimde normalde hiç sorun olmazdı. Geçen günlerde Hackintosh yaptım ve anakarta GT 730'da ekledim. Hackintosh sağlam çalışıyordu ama bugün aniden kilitlendi.

Video dondu USB ve ses de gitti klavyenin ışıkları bile gitti. Daha sonra Windows'a geçtim ve Chrome açık takılırken 5 dakika olmadan ondan da mavi ekran yedik.

Ek bilgi olarak GT 730 aygıt yöneticisinde devre dışı durumunda. Minidump dosyam ektedir.

Dosya Ekleri

Çözüm
Detaylı incelemeden önce kısaca belirtmek gerekirse sorunun sebebi dosyada NVIDIA ekran kartı olarak gözüküyor.

Rich (BB code):
3: kd> lmvm nvlddmkm
Browse full module list
start end module name
fffff803`8b570000 fffff803`9218b000 nvlddmkm T (no symbols)
 Loaded symbol image file: nvlddmkm.sys
 Image path: nvlddmkm.sys
 Image name: nvlddmkm.sys
 Browse all global symbols functions data
 Timestamp:  Sat Apr 12 08:59:06 2025 (67FA012A)
 CheckSum: 06A3365F
 ImageSize: 06C1B000
 Translations: 0000.04b0 0000.04e4 0409.04b0 0409.04e4
 Information from resource tables:

Bu mavi ekran sırasında 730 devre dışı mıydı yoksa mavi ekrandan sonra mı devre dışı bırakıldı? Her halükarda 3070'e bir güncelleme atmanı istiyorum.

Bu sorun 730 sonrasında mı başladı?
Detaylı incelemeden önce kısaca belirtmek gerekirse sorunun sebebi dosyada NVIDIA ekran kartı olarak gözüküyor.

Rich (BB code):
Browse full module list
start end module name

Bu mavi ekran sırasında 730 devre dışı mıydı yoksa mavi ekrandan sonra mı devre dışı bırakıldı? Her halükarda 3070'e bir güncelleme atmanı istiyorum.

Çözüm

Rich (BB code):
Browse full module list
start end module name

Teknik olarak evet GT 730 sonrası başladı. Ama 1 hafta olacak şimdi başladı. Ve yine evet olay anında devre dışıydı GT 730. RTX 3070'e güncelleme atmak derken ne demek istedin? Tam anlayamadım hocam.

Teknik olarak evet GT 730 sonrası başladı. Ama 1 hafta olacak şimdi başladı. Ve yine evet olay anında devre dışıydı GT 730. RTX 3070'e güncelleme atmak derken ne demek istedin tam anlayamadım hocam.
Ayrıca macOS için Above 4G decoding ayarını açmıştım, önceden kapalıydı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dosyada gördüğüm direkt olarak ekran kartı bellek yönetiminde, hatta ekran kartı için bir bellek alanı dahi açılmadan bellek yönetiminin bir erişim hatası verdiği oldu. Bu çok gördüğüm bir refleks değil.

RTX 3070'e güncelleme atmak derken ne demek istedin tam anlayamadım hocam.
Sürücüsünü güncelleyin.

Mac kısmında bir KP raporu olmadığı için yorum yapmak mümkün değil.

Yani 1 hafta sonra başladı ve bugün de bir mavi ekran yedin. Sürücüyü güncelleyip 730'u da devre dışı tutarak bir süre daha sistemi kullanmanı isteyeceğim. Sorun devam ederse lütfen bildirin. Konu başlığını da güncelliyorum, hata olduğunu düşünüyorsanız belirtebilirsiniz.

Ayrıca macOS için Above 4G decoding ayarını açmıştım, önceden kapalıydı.
Ki bu da başlı başına bir sebep bile olabilir. Yukarıda da dediğim gibi, rapor yoksa yorum da pek yok.

Dosyada gördüğüm direkt olarak ekran kartı bellek yönetiminde, hatta ekran kartı için bir bellek alanı dahi açılmadan bellek yönetiminin bir erişim hatası verdiği oldu. Bu çok gördüğüm bir refleks değil.

Sürücüsünü güncelleyin.

Yani 1 hafta sonra başladı ve bugün de bir mavi ekran yedin. Sürücüyü güncelleyip 730'u da devre dışı tutarak bir süre daha sistemi kullanmanı isteyeceğim. Sorun devam ederse lütfen bildirin. Konu başlığını da güncelliyorum, hata olduğunu düşünüyorsanız belirtebilirsiniz.
Şimdi macOS‘in varlığı benim için çok önemli değil 1-2 işim vardı onunla ve hallettim o yüzden ben BIOS‘ta yaptığım ayarları geri aldım ekran kartını ise söktüm. Bu şekilde kullanmaya devam edeceğim sürücü güncelleme konusunda kararsızım çünkü NVIDIA geçen sürücü sorunlarıyla bayağı bir anılmıştı. Ben bu sorunlardan önceki bir sürüm kullanıyorum açıkçası o yüzden bu sürücüde kalmayı daha çok düşünüyorum. Ama gerekirse güncellerim belki sürücü sorunları geçmiştir. Şimdilik bu sistemi eski usul bir hafta öncesine döndürdüm eğer tekrar bir hata yaşarsam buraya yazacağım şimdilik bu mavi ekran sadece bir kere oldu.

Sürücüsünü güncelleyin.

Ki bu da başlı başına bir sebep bile olabilir. Yukarıda da dediğim gibi, rapor yoksa yorum da pek yok.
Bir keresinde Resize Bar Support ayarını açtığımda oyunlarda çökme sorunu yaşamıştım onun gibi bir şey olabilir

Sürücüde bir problem yok. Lakin tek seferlik bir mavi ekransa ciddi bir aksiyona da gerek yok. Konuştuğumuz şey genel olarak yaşadığın mavi ekran hatasından ziyade "Acaba yeni bir donanım takıldıktan sonra sistem birden mi bu hale geldi?" idi.

Sürücüde bir problem yok. Lakin tek seferlik bir mavi ekransa ciddi bir aksiyona da gerek yok. Konuştuğumuz şey genel olarak yaşadığın mavi ekran hatasından ziyade "Acaba yeni bir donanım takıldıktan sonra sistem birden mi bu hale geldi?" idi.
Evet çünkü normalde ben hiçbir sorun yaşamıyorum bilgisayarımda. Şimdi eski düzen devam edelim belki GT 730 sebepliydi belki de tek seferlik bir hata. Sorun halinde yeni konu açmamı mı önerirsin buradan mı devam edeyim?

Sorun yaşarsanız dosyanızla beraber bu konudan devam edeceğiz. Sorun yaşamadığınız takdirde de konuyu kapatacağız. İki türlü de bir geri bildiriminize ihtiyacımız olacak.
Tamamdır. 24 saat içerisinde sonuç vereceğim.

OCCT ile 1 saat boyunca CPU+RAM, linpack, Memory, 3D adaptive, VRAM olarak combine modunda test yaptım hata ile karşılaşmadım. Bu olumlu bir sonuç mu?

Tamamdır. 24 saat içerisinde sonuç vereceğim.

OCCT ile 1 saat boyunca CPU+RAM, linpack, Memory, 3D adaptive, VRAM olarak combine modunda test yaptım hata ile karşılaşmadım. Bu olumlu bir sonuç mu?
Memtest Vulkan diye bir şey var mış onda da hata almadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mevcut donanımızda bir sıkıntı olup olmadığı konusu daha farklı bir yere çeker bu başlığı. Yaşadığınız mavi ekran hatasının sebebi zaten belli ve ekran kartı sürücünüz olarak gözüküyor. Ek bir sorun tespit etmemeniz de güzel oldu sadece diye eklenebilir bu sonuçlardan.