Merhaba,
H61'li sistemim kafayı yedirdecek bana.
Şimdi sorunum çok basit: Öncellikle kablosuz mouse çalışıyor ama arada laglar, gecikmeler ve donmalar oluyor, özellikle oyunlarda kablolu mouselarda durum berbat. En az 6 tane kablolu mouse denedim biri hariç hepsi çok çok yüksek seviyede lag gecikme yapıyor o yüzden şu an kablosuzdayım. Bu sabah yine bir kablolu faremi bağladım ve inanılmaz şekilde sorunsuzdu, ta ki oyun açana kadar. Oyunu açtım, saçmalamaya başladı ama çok efsane bir gecikme oluyor. Mesela tıklıyorum tepki vermiyor mouse, sağa çekiyorum 20 saniye sonra ışınlanarak gidiyor tak çıkar sesleri geliyor. En son mecbur kablolu mouse bir sök tak yaptım bu sefer takınca Windows bu cihaz arızalı olduğundan tanınmadı diyor yani kısacası 10 tane kablolu mouse bile taksam bir yere kadar çalışıyor sonra saçmalıyor ya da Windows tanımıyor. Denediğim kablolu mouselerin 1 tanesi çalıştı sadece, onun da durumu çok kötüydü; USB yeri paslıydı ve o mouse kullanılınca bazen direkt PC'nin USB'lerini kitliyordu. Şu an kablosuz mouse kullanıyorum, laglar var ama kablolulardan iyi yine oyunlarda sapıtıyor. Yapay zeka yüksek ihtimalle eski ve yorgun PSU'nun 5V hattı zayıf diyor, bence de haklı; çünkü özellikle yük altında oluyor, yani PSU'mun 5V hattı güçsüz veya dalgalanma yapıyor. Bu yüzden mouse fazla elektrik çekmeye çalışınca dengesiz 5V hattı düzgün elektrik veremiyor ve donmalar, laglar yapıyor. Bir tamirciye götürüp en kötü Everest 450W civarı 80+ bir PSU takmayı düşünüyorum.
Sizce sorun 5V hattında mı yoksa başka bir şey mi?
Önemli not lag ve gecikme derken kesik kesik gitmesinden bahs ediyorum.