deavense

Çalışkan
Elimdeki sistemi hazır sistem olarak aldım. 2023 Temmuz ayında geldi, eskiden sıvı soğutma vardı, sıvı soğutmanın fanı egzoz fanın olduğu yerdeydi, normal egzoz fan ise yukarı kısımdaydı. Sorun şurada, zaten bu zamanında üstte olan fanın sesinden şikayetçiydim, bayağı fazlaydı sesi. Egzoz fan kısmına taktığımda daha çok sesli olmaya başladı, yağı mı azaldı nedir? Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Elimdeki sistemi hazır sistem olarak aldım. 2023 Temmuz ayında geldi, eskiden sıvı soğutma vardı, sıvı soğutmanın fanı egzoz fanın olduğu yerdeydi, normal egzoz fan ise yukarı kısımdaydı. Sorun şurada, zaten bu zamanında üstte olan fanın sesinden şikayetçiydim, bayağı fazlaydı sesi. Egzoz fan kısmına taktığımda daha çok sesli olmaya başladı, yağı mı azaldı nedir? Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Elinle ufak ufak sallamayo dene eğer bariz şekilde sallanıyorsa (ufak sallanabilir) mil kısmımda sıkıntı var, çözülmez. Fanı çalıştırdığında fan komple salgılı gönüyorsa manyetik alanı kaymıştır, o da çözülmez. Bunların hiçbiri yoksa yağı eksilmiştir, bir gres, bisiklet zincir yağı veya hiç bulamazsan makine yağı ile yağla. Makine yağının son çare olmasının nedeni yüksek devire dayanamıyor.

Kaliteli bir fan değilse değiştirmeni öneririm uğraşmaya deymez