Site Neden Yavaş?

Ne yapalım?

• İade alıp başka hosting'e geçin

Oy: 167 93,3%
  • Üst pakete geçin

Oy: 12 6,7%

• Oy verenlerin toplamı
    179
  • Anket kapandı .
Sunucu yönetimi için cPanel gibi pahalı panellere gerek yok, cloudpanel gibi açık kaynaklı ve hafif bir panel işinizi fazlasıyla görür.
Web sunucusu olarak nginx kullanmak ve bunu PHP-FPM ile birleştirmek, özellikle XenForo gibi dinamik içerik üreten platformlarda performansı ciddi şekilde artırır. Nginx, statik içerikleri (CSS, JS, görseller) hızlı bir şekilde sunarken, PHP-FPM dinamik talepleri çok daha verimli işliyor.
Veri tabanı olarak da Mariadb'yi öneririm. Performansı oldukça iyi ve tamamen açık kaynak olduğu için herhangi bir kısıtlaması yok. Eğer bu konularda desteğe ihtiyacınız olursa, elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.

PHP-FPM de kullanıyoruz JIT de. Hepsini tek tek zamanla kendim entegre ettim hatta @Memati. DB olarak da zaten Maria biraz şart. Yapılandırmamızda bir problem göremiyorum şahsen teknik anlamda. ElasticSearch'ü de yakın zamanda entegre edebiliriz, net bir şey diyemiyorum.

PHP-FPM de kullanıyoruz JIT de. Hepsini tek tek zamanla kendim entegre ettim hatta @Memati. DB olarak da zaten Maria biraz şart. Yapılandırmamızda bir problem göremiyorum şahsen teknik anlamda. ElasticSearch'ü de yakın zamanda entegre edebiliriz, net bir şey diyemiyorum.
Sunucu için Oracle'ın ARM tabanlı sunucularını düşünebilirsiniz; fiyatları oldukça uygun ve performansları da oldukça yüksek.

1734229028763.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Sildikten sonra (öyle olduğunu varsayıyorum) yedek almanın pek bir anlamı kalmadığını da öğrenmiş olduk.
Herhangi bir silme yok. Eski sunucu %99.5 doluluğa ulaştığı için geri açmadık.

Neden Hetzner değilde Contabo? Shared hosting kullanırken hangi firmayı kullanıyordunuz? Techolay'ın künyesinde yazan firmayı mı?
Ucuz idi, yahnisi yavan oldu.

Tam olarak sunucuda hangi isletim sistemi mevcut ve web sunucusu tarafında Apache mi yoksa nginx mi kullanıyorsunuz? Ayrıca, mail sunucunuz aynı sunucuda mı barındırılıyor?
Alma 9.5, LSWS. Mail sunucusu ayrılacak.
Hocam sunucularda yaşanan sıkıntı sebebiyle GIF profil fotoğrafı olayı ertelendi değil mi?
Hayır, geldi.
Veri tabanı olarak da Mariadb'yi öneririm. Performansı oldukça iyi ve tamamen açık kaynak olduğu için
Zaten onu kullanıyoruz.

Son düzenleme:
Herhangi bir silme yok. Eski sunucu %99.5 doluluğa ulaştığı için geri açmadık.

Ucuz idi, yahnisi yavan oldu.

Alma 9.5, lsws. Mail sunucusu ayrılacak.

Hayır, geldi.

Zaten onu kullanıyoruz.

Rüyamda sizi gördüm ve contabo üzerinden 2 yıllık sunucu ihtiyacınızı karşılıyordum. Umarım bu rüya gerçek olur fakat contabo ile olmasını istemem.

Geri
Yukarı Alt