Detaylar
Kim cevapladı?bandito
Becerikli
Bunun VPS ile alakası olmayabilir. VPS zaten donanım kaynaklarının paylaşımlı kullanıldığı bir sanallaştırmadır. Ama yine de bu kadar kasmaması lazım. Altı-üstü Wordpress ve Xenforo çalışıyor üzerinde. Aya roket göndermiyoruz. Başkaca bir optimizasyon sorunu olabilir. Özellikle güvenlik duvarı ve ters proxy ayarları ve cahce ayarlarına odaklanmak gerekebilir.
Bunun VPS ile alakası olmayabilir. VPS zaten donanım kaynaklarının paylaşımlı kullanıldığı bir sanallaştırmadır. Ama yine de bu kadar kasmaması lazım. Altı-üstü WordPress ve XenForo çalışıyor üzerinde. Aya roket göndermiyoruz. Başkaca bir optimizasyon sorunu olabilir. Özellikle güvenlik duvarı ve ters proxy ayarları ve cahce ayarlarına odaklanmak gerekebilir.
Sizin dediğiniz de olabilirler ama böyle büyük kaynak harcayan sitelerde işlemci ve RAM kullanımı ve internet hızını limitlendirdikleri için yavaşlaya da bilir.
Alperen Arslan
Üstün
- Makaleler
- 1
Reddit bu firma hakkında olumsuz başlık dolu. Herkesin şikayeti aynı. Firmanın downtime'ı çok fazla ve CPU kullanımı problemli. Firmadan arkaya bakmadan kaçmak gerek.
@Recep Baltaş hocam emin değilim ama bazıları Google yorumlarında sunucularının 13 gündür kapalı olduğunu, arada bir açıldığını vesaire dile getirmiş. Kaç güne tekrar değişilecek acaba sunucu? Endişe verici çünkü sunucuya erişilememesi, veri kısmında sorunlar yaşanabilir bundan dolayı. Aşağıda bir örnek bıraktım, daha fazlası var ancak fotoğraf yükleyemiyorum. Buradan ulaşabilirsiniz.
Twitter'da sordum cevap alamadım. Tekrardan sorayım neden VPS tercih ediyorsunuz acaba. VDS tercih edebilirsiniz. @Recep Baltaş
- Makaleler
- 3
Bu söz pek tutulmadı gibi. Bildiğim kadarıyla site yayındayken bir yedek alınabiliyor. Zaten düzenli yedekler de böyle alınıyordur. Önceden yedek alıp onunla yenisine kurulum yapıp kurulum aşamasına çıkabilecek pürüzleri öğrenip geçiş sonrası oluşabilecek sorunları da çözüp o şekilde geçmek daha iyi olmaz mıydı? Bu sayede geçiş sırasında kapalı olunan süre minimum tutularak maksimum uptime da elde edilirdi.Değişiklikler daha en baştan olması gerektiği gibi bir geliştirme ortamında yapılacak ve daha sonra ana siteye entegre edilecek.
Test edilip geçilmesi sonucu ortaya çıkan bir sorun olsa dahi eskisine dönmemek için mantıklı bir sebep bulamıyorum.
İnsanlar 1 saatlik kapanmayı 1 saatlik her işlevin 10-15 saniye sürdüğü siteye tercih ederler diye düşünüyorum.
Başka sekmeden gelip baktığınızda kontrol sonucu bildirim geldiğini 10 saniye sonra öğreniyorsunuz. Ne gelmiş diye tıkladığınızda 10 saniye bekleyip bildirim panelini görüyorsunuz. Bildirime tıkladığınızda 10 saniye sayfanın yüklenmesini bekliyorsunuz. Konunun diğer sayfalarına bakmak istiyorsanız 10 saniye bekliyorsunuz. Cevap yazıp ön izle deseniz 10 saniye bekliyorsunuz. BBCode görünümü açsanız 10 saniye bekliyorsunuz. Görsel yükleseniz 10 saniye bekliyorsunuz. Bir mesaj beğenseniz 10 saniye bekliyorsunuz. Kaldı ki süre çok daha uzadı.
Hatta insanların 1 günlük geri dönmeyi bile 1 saatlik yavaşlığa tercih edebileceklerini düşünüyorum. O aktif 1 günde sorununu belirtip çözüme ulaşan bir sürü kişi olmuştur. Konu açıp hiç cevap almamışlar cevap gelmiş mi diye kontrol ettiğinde olaydan haberdar olup tekrar oluşturabilir. Çözüme ulaşmayan ama ilerleme kaydedenler ve rehber tarzı konu açanlar maalesef gidiyor. Yine de bana daha cazip geliyor.
Sildikten sonra (öyle olduğunu varsayıyorum) yedek almanın pek bir anlamı kalmadığını da öğrenmiş olduk.Yine de bir sorun olması ihtimaline karşın düzenli yedek almaya devam ediyoruz fakat bu önlemler ile buna ihtiyaç duymayacağımızı umuyorum.
Hakan Yusuf
Yetkin
Evet arkadaşlar, VPS'e geçtik neden yavaşladık? Nedeni çok basit: Hileci almanlar. Otomobillerinde hile yapan almanlar, aynı hileyi sunucuda da yapıyormuş. Adamlar SSD server satıyor, 6 çekirdekli işlemci var diyor ama performansı paylaşımlı (shared) Hosting'den yavaş.
Şimdi ben zaten en kısa sürede bu rezalete bir video yapıp bunların foyasını ortaya çıkaracağım ama paramı iade alamazsam bir üst pakete geçmem lazım. Tavsiyelerinize açığım.
güncelleme:
İade süresini geçmişiz. Bu sunucuyu başka amaçla kullanıp bir an önce bu dolandırıcılardan çıkacağız.
Eki Görüntüle 107161
Recep bey, ben pek web hostingden anlamasam da bu sanki daha ideal gözüküyor: https://www.bluehost.com/special/homenew
Son düzenleyen: Moderatör:
DarthGorsoy
Bilgin
Geçmiş olsun.
EkmekArasiSSD
Uzman
Yavaşlığına alışmaya başladım. Bir yere tıkladığımda 5-6 saniye için arkaya alıyorum ve geldiğimde sayfa yüklenmiş oluyor. ADSL döneminde gibi hisettirdi. Daha üst pakete geçseniz muhtemelen 56K dial-up modem zamanına döneceğiz. 
Şaka bir yana iade alıp başka hostinge geçmek gerek bence. Daha fazla para koparıp hızlı diye hangi sunucuyu verecekler belirsiz.
Şaka bir yana iade alıp başka hostinge geçmek gerek bence. Daha fazla para koparıp hızlı diye hangi sunucuyu verecekler belirsiz.
Son düzenleme: