O siyah olan kılavuz braket AMD veya Intel'e göre kenarları çekip uygun hale getirip kullanıcan. Lazım değil diyen kim? :D
Dakika 5:48 Alır mısın hocam 5 kez izledim ben mi yanlış görüyorum diye de doğru görüyorum sanırsam. :D

Canını sıkma biz seni anladık ihtiyacın olan tüm aparatlar kutunun içinden çıkacak heyecen yapmana gerek yok.
Çok teşekkürler hocam valla cansınız.

Estağfurullah. Takması zor değil, gayet basit. Kullanma kılavuzuna bakarak yaparsanız fazla zamanınızı almaz.
Ekran kartı takılı olarak kalsa ve kasayı dik bir şekilde tutarak yapsam montaj işlemini bir zararı olur mu hocam ?

AMD anakartın kendi braketi oluyormuş senin dediğin gibi sitenin en altında PDF indirip bakayım dedim. Görsele göre sadece Intel'in 2 soketinde o braket lazım diğerleri anakartın kendi braketi ile oluyormuş.

1775082997545.webp

1775082939483.webp

Ekran kartı takılı olarak kalsa ve kasayı dik bir şekilde tutarak yapsam montaj işlemini bir zararı olur mu hocam?

Ekran kartını çıkar yoksa zor olur.

@michaelscofield @stormhawks47 fotoğrafta mavi renk ile çizdiğim yere ARGB 3 pinli kablosunu mu takacağım, hocalarım? Mavi renkle çizdiğim yerde J2 yazıyor, ARGB mı oluyor? Yapay Zeka'ya sordum, evet dedi de emin olamıyorum.

568a01e6-f072-4169-aaff-20ca56fdc3a0.webp

Değerli bilgili hocalarım canım sistemimi çok sevdiğim için çok zorluklarla sistemimi dizmiştim. MSI X870 Tomahawk anakartıma Arctic Liquid Freezer III 360mm sıvı soğutucu takarken işlemciye temas eden pompa montaj vidalarının aşırı sert olması ve yayların çok fazla direnç göstermesi beni tedirgin ediyor. Vidaları yuvasına oturtmak için bastırırken anakartın hafifçe esnediğini hissettim bu herkeste oluyor sanırım.

Sürekli sök-tak yapan biri değilim ama bu kadar yüksek basınçlı bir montajın AM5 soket pinlerine veya anakarta zarar verme ihtimali var mı? benim gibi bu soğutucuyu takarken anakartı kıracağım korkusu yaşayan başka kullanıcılar var mı, bu durum bu model için normal mi? Tecrübeli arkadaşlardan içimi rahatlatacak bir yorum bekliyorum. Değiştirmeme gerek var mı sizce sıvı soğutucu mu?

@michaelscofield @stormhawks47 @Recep Baltaş
Kararımı verdim; bütün cevap veren hocalarıma çok teşekkür ederim sıvı soğutucumu değiştirmekten vazgeçtim gereksiz buldum sürekli sök-tak yapan birisi olsaydım rahatlık açısından değiştirirdim fakat sonradan iyice düşündüm 5-10 dakikalık o zorlamayı yaşayacağım. Macun yenilediğimde yeniden yaylı vidalarını oturtup sıkmak için sonra rahat olacağım. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Resimdeki pin ARGB 3pin değil ama ne olduğunu da bilmiyorum ilk kez öyle bir şey gördüm. Sendeki soğutucu iyiymiş neden değiştirme ihtiyacı hissettin? Yeni anakartlar AM5 serisi daha kalın yani çok ters bir hareket yapmadığın sürece kırmasıda zor. O esneme olayı tüm anakartlarda birazcık da olsa var. Bence de bir şey çalışıyorsa ona dokunma :D.

1775131416178.webp

Resimdeki pin ARGB 3pin değil ama ne olduğunu da bilmiyorum ilk kez öyle bir şey gördüm. Sendeki soğutucu iyiymiş neden değiştirme ihtiyacı hissettin? Yeni anakartlar AM5 serisi daha kalın yani çok ters bir hareket yapmadığın sürece kırmasıda zor. O esneme olayı tüm anakartlarda birazcık da olsa var. Bence de bir şey çalışıyorsa ona dokunma :D.

Eki Görüntüle 237897

Bence de dediğiniz gibi çalışan şeyi bozmak aşırı mantıksız geliyor ve diğer dediğiniz sıvı soğutucunda iyi dediğinize de katılaraktan bir kere macun yenileyip geri takacağım sonra 7-8 ay rahat takılıcam sonuçta.
Boşa masraf etmeyeyim değil mi hocam.

Son düzenleyen: Moderatör: