Sıvı soğutucumun pompasında sorun vardı servis tarafından tamir edildi ve tekrar tarafıma iletildi, bir yakınımıza işlerim dolasıyla sistemimi bıraktım öncesinde de bırakıyordum ama bu sefer anlayamadığım tuhaf bir şey ile karşılaştım. Uygulama üzerinden fotoğrafta da görebileceğiniz gibi "chassis fan 2" gözükmüyor maalesef dün sıvı soğutucu montajını sağlattırmadan böyle bir sorun yoktu açıkçası ve şimdi böyle görmek beni de şaşırttı buna istinaden de kasa fanlarının RGB'si sıvı soğutucunun RGB'si ile eş değer değil normalde eş değer bir şekilde kasa üzerinde ki tuştan değişiyordu şimdi ise Aura Sync üzerinden değişiyor sadece bunu nasıl düzeltebilirim acaba?

Ekran görüntüsü 2025-04-09 232745.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
3 pinli ise PWM özelliği yoktur DC mod da anca hız ayarı değişiyor. BIOS'tan girip bakar mısın hız ayarı var mı orada.

RGB'ler içinde kasanın arkasında kontrolcü var ise arkadaşın kasanın tuşundaki kabloyu oradaki kontrolcüden anakarta bağlamış olabilir yazılım ile kontrol edebilmen için. İşaretlediğim kısımlara takılıyor RGB kablosu.

1744232622293.webp

3 pinli ise PWM özelliği yoktur DC mod da anca hız ayarı değişiyor. BIOS'tan girip bakar mısın hız ayarı var mı orada.

RGB'ler içinde kasanın arkasında kontrolcü var ise arkadaşın kasanın tuşundaki kabloyu oradaki kontrolcüden anakarta bağlamış olabilir yazılım ile kontrol edebilmen için. İşaretlediğim kısımlara takılıyor RGB kablosu.

Sağ üst bağlantının en üstüne takılmış sadece eski fotoğraflar ile karşılaştırdım öncesin de oraya takılı olan bir kablo yokmuş şuan ise var.

Ayrıca bu fotoğrafı kısa bir zaman önce çekmiştim şuanın değil, turunca ile işaretlediğimi sola takmış yeşil ile işaretliğimi sağa bunların yerlerini değiştireyim mi?

Dosya Ekleri

• 4330a55f-800c-4e35-8f38-fcac06cd7d30.webp
    4330a55f-800c-4e35-8f38-fcac06cd7d30.webp
    94,1 KB · Görüntüleme: 55
Kasanın arkası böyle, kontrolcü var.

Sağ üst bağlantının en üstüne takılmış sadece eski fotoğraflar ile karşılaştırdım öncesin de oraya takılı olan bir kablo yokmuş şuan ise var.

Ayrıca bu fotoğrafı kısa bir zaman önce çekmiştim şuanın değil, turunca ile işaretlediğimi sola takmış yeşil ile işaretliğimi sağa bunların yerlerini değiştireyim mi?
@Recep Baltaş Üstadım bu şekilde kalmalı mı değiştireyim mi?

Dosya Ekleri

• IMG_1220.webp
    IMG_1220.webp
    240,8 KB · Görüntüleme: 46
Tamam şimdi anakartın sağ üstündeki 3 pinli olan RGB kabloyu söküp kontrolcüye takar mısın boş bir slota. Bilgisayar kapalıyken yap bunları.

Onlar fan kablosu 2 side onların yerini değiştirmeye gerek yok. Ama denemekten zarar gelmez belki önceki gibi fanları görebilir emin değilim.

Tamam şimdi anakartın sağ üstündeki 3 pinli olan RGB kabloyu söküp kontrolcüye takar mısın boş bir slota. Bilgisayar kapalıyken yap bunları.

Onlar fan kablosu 2 side onların yerini değiştirmeye gerek yok. Ama denemekten zarar gelmez belki önceki gibi fanları görebilir emin değilim.
Sizce hangisi daha iyi olur önce ki gibi kalması mı şimdi ki gibi mi? Ayrıca arkaya kontrolcüye taktım kabloyu.