İyi sosyaller. Yeni sistem toplayacağım, işlemci 9700X olacak. 3-4 yıldır R5 5600 sistemimde 240 mm sıvı soğutucu kullanıyorum, memnunum ama yeri geldiği zaman kasayı temizleyeyim diyorum ve çıkarması vb. çok dert oluyor. Daha önce de hiç kule soğutucu takmadım ve kullanmadım. İlk tercih sizce hangisi olmalı?
Detaylar
Kim cevapladı?Bandırmalı1965 42
Yetkin
İyi sosyaller. Yeni sistem toplayacağım, işlemci 9700X olacak. 3-4 yıldır R5 5600 sistemimde 240 mm sıvı soğutucu kullanıyorum, memnunum ama yeri geldiği zaman kasayı temizleyeyim diyorum ve çıkarması vb. çok dert oluyor. Daha önce de hiç kule soğutucu takmadım ve kullanmadım. İlk tercih sizce hangisi olmalı?
Kaliteli hava soğutucu 10+ yıl gider masrafı düşüktür sessizdir ama estetik olarak daha zayıftır.
Sıvı soğutma daha seslidir daha kolay arıza yapar estetik olarak daha güzeldir.
Ama elinizde varken kullanmata devam edin 240'ı.
Blackraven
Üstün
Estetik kaygısı dışında bahsettiğiniz işlemci için farz bir şey olduğunu düşünmüyorum. Şahsen harcayacağım parayı tasarruf eder diğer parçaların yüksetilmesinde harcardım.
oğuz sasi 83
Üstün
Şu an ki sistemimi komple satacağım hocam o yüzden herhangi bir parçasını kullanma şansım yok. Estetiklik açısından biraz takıntı yaparım ama soğutuc kaliteliyse ve sade siyah renk olursa kullanırım problem olmaz.Kaliteli hava soğutucu 10+ yıl gider masrafı düşüktür sessizdir ama estetik olarak daha zayıftır.
Sıvı soğutma daha seslidir daha kolay arıza yapar estetik olarak daha güzeldir.
Ama elinizde varken kullanmata devam edin 240'ı.
Bandırmalı1965 42
Yetkin
Şu an ki sistemimi komple satacağım hocam o yüzden herhangi bir parçasını kullanma şansım yok. Estetiklik açısından biraz takıntı yaparım ama soğutuc kaliteliyse ve sade siyah renk olursa kullanırım problem olmaz.
Hocam oyun oynarken kasayı izlemeyeceksiniz kaliteli kule alın geçin derim ben sıvı soğutma muallak çünkü ne kadar kaliteli olsa da hareketli parçası çok.
oğuz sasi 83
Üstün
Önerebileceğiniz siyah ve sade tasarıma sahip bir kule var mı hocam? Thermalright Peerless Assassin gibi.Hocam oyun oynarken kasayı izlemeyeceksiniz kaliteli kule alın geçin derim ben sıvı soğutma muallak çünkü ne kadar kaliteli olsa da hareketli parçası çok.
Bu biraz bütçeyi aşıyor bunu alamam maalesef ama.
Bandırmalı1965 42
Yetkin
Önerebileceğiniz siyah ve sade tasarıma sahip bir kule var mı hocam? Thermalright peerless Assassin gibi.
Bu biraz bütçeyi aşıyor bunu alamam maalesef ama.
Sadelik istiyorsan ve kasaya sığarsa (biraz büyük)
Sadelik + kasa küçük ise.
Thermalright Peerless Assassin 120 İşlemci Soğutucu
Thermalright Peerless Assassin 120 İşlemci Soğutucu detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
(Siyah olana bak)
ARGB istiyorsan.
CRT_User 83
Üstün
Bunu kullanıyorum, memnunum, boyutu da sıkıntı yaratmıyor.
ID-COOLING SE-226-XT Black İşlemci Soğutucusu
ID-COOLING SE-226-XT Black Extreme 4Pin PWM 120mm Kule Tipi İşlemci Soğutucu
www.gelbura.com
Telefonunu Çıkra 83
Üstün
- Makaleler
- 10
Biraz overprice geldiler bana. Gaming.Gen.TR'de belki daha kabul edilebilir olurlar.Sadelik istiyorsan ve kasaya sığarsa (biraz büyük)
Sadelik + kasa küçük ise.
![]()
Thermalright Peerless Assassin 120 İşlemci Soğutucu
Thermalright Peerless Assassin 120 İşlemci Soğutucu detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com
(Siyah olana bak)
ARGB istiyorsan.
Mesela benzer fiyata çirkin ördek yavrusu Frost Spirit gördüm. Phantom'dan daha sessiz.
Thermalright Frost Spirit 140 Hava Soğutucu
Çift anodize Alüminyum kapak sadece soğutucunun harika görünümünü sunmakla kalmaz, aynı zamanda soğutucu kanatlarını çizilmelere karşı korur.
Bir de tepeden bakınca iyice siyah duran şunu gördüm.
Thermalright Phantom Spirit 120 TL-C12B V2 120mm 7 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Phantom Spirit 120 Serisi Soğutucu, ana akım Intel ve AMD CPU’lar için tasarlanmıştır.
Bir de son olarak böyle bir yaratık buldum. Peerless Assassin ile çok benzer performansı olması lazım. Fan revizyonları fark ediyor, ama ekran var
Thermalright Royal Knight 120 Hava Soğutucu
Thermalright Royal Knight 120 Digital Black, yüksek performanslı soğutma ve şık dijital ışıklandırma ile donatılmış bir soğutma çözümüdür.
@oğuz sasi, ha gerek var mı? Bence 240 AiO ile idare edebilirsin.