Contact frame sorun çıkartmadıysa dursun, takarken milimetrik hata yapanlar var, sökersen de tekrar taktığın zaman stabil olmayabilir. @Ayhan Dönmez daha iyi bilir.

@ahmetmelihalemdar konusunda uğraştırdı, Contact Frame takılı olmasa konu 10 sayfa sürerdi. RAM timing uğraşana yaramaz, bellek kontrolcü yetersiz zannedenler Frame çıkartıp denemesi lazım. Ben 10 kez sök tak yaptım, fayda etmedi. Orijinal Frame geçiş sonrası bellek hataları son buldu, Curve Optimizer -15 yerine -30 stabil oldu. Liste uzun.

Sıvı soğutucu konusuna gelince @Eagles ile Atmos II Pixel tavsiye ediyoruz, bütçe dahilinde düşünülebilir. Yoksa Prime modeli başarılı. @X99

Hatanın neresinden dönsen kardır, bence söksün. Yaşadığı sıkıntıları anlatsın etiketlediğim kişi. Müsaitken dönecektir. AM5'te bir faydası yok, zararı var.

Atmos II:

1778590509912.webp

1778590548555.webp

İşlemci resmen hapis hayatı yaşıyor, yazık etmeyin bu işlemcilere. @Yakuza

1784125555334.webp

Son düzenleme:
Cooler Master gereksiz pahalı. ASUS fazlasıyla iyi, pompa teknolojisi, RPM hızı, hava basıncı Atmos II yi aratmaz. İndirim de denk gelirse öyle alınır Atmos. Şu an 11-12 bin TL vermesin soğutucuya. Yarı yarıya fiyat farkı var.

Benim derdim Contact söksün, başka bir şey değil. Prime modeli yeterli, F/P. Alınır. Atmos II hakediyor, indirimde yakalamak lazım. @Eagles tecrübelerini aktarır.

Arctic baştan elenmiş zaten, AM5'te Pump ters montaj edersen başarılı. 3000 RPM'lik mevzu yok, kendin eğriyi ayarlarsın istediğin gibi zaten.

@X99 Nautilus RS modeller olabilir, onlar da çok sağlam. Göz ardı etmeyin.

Lian Li Galahad II'ler olabilir, indirimde yakalamak şartıyla. Bunlar hepsi başarılı modeller, üzmez. Ses konusuna takılmayın, Pump dahil ayarlanacak o kısımlar tüm modellerde. Kendi haline bırakmak mantıklı değil hiçbirini.

ROG Strix LC III 360 geçen 6K düşmüştü, şu anki fiyatından alınmaz.

Son düzenleme:
Nautilus RS modeller olabilir, onlar da çok sağlam. Göz ardı etmeyin.

Bana göre sıralama; Cooler Master, Corsair, ASUS ROG STRIX, Lian Li. Onda sıkıntı yok. Saydığın ürünler işin zirvesi sayılır hocam ona lafım yok. Sadece bu titan modelini kullanmadım, yakın zamanda onu deneyimlerim bakalım.

Bana göre sıralama; Cooler Master, Corsair, ASUS ROG STRIX, Lian Li. Onda sıkıntı yok. Saydığın ürünler işin zirvesi sayılır hocam ona lafım yok. Sadece bu titan modelini kullanmadım, yakın zamanda onu deneyimlerim bakalım.

Bu tepe model, benim ilettiğim RS yeterli gelir. Zaten 65 W kullanıyormuş, abartı seven birisi değil. 200-300 W çektirecekse Atmos II alıp Push-Pull yapar. Normal kullanıcıya çok yaramaz. F/P algısı 5-6K bandında. 2-3 model harici pek alınası model yok şu anda, indirim beklemek lazım öteki türlü. RS 360'lar iyi.

Cooler Master gereksiz pahalı. ASUS fazlasıyla iyi, pompa teknolojisi, RPM hızı, hava basıncı Atmos II yi aratmaz. İndirim de denk gelirse öyle alınır Atmos. Şu an 11-12 bin TL vermesin soğutucuya. Yarı yarıya fiyat farkı var.

Atmos 1 ve 2 ikisi de çok iyi hoca, ben de 1 kullanıyorum uzun zamandır. Yemediğimizi yedirmez, kullanmadığımızı önermeyiz. :cool:

F/P hiçbir zaman olmadı Atmos ama sessizlik, kalınlık yapısı, kalitesi, soğutma performansı gerçek manada çok iyi. Birçok modelden daha iyi bir soğutucu. İşlemciyi güzel dizginliyor Atmos serisi.

Ben tavsiye ederim her daim. F/P durumu dışında, eleştirilebilecek pek bir tarafı yok aslında.

@Hellmonger Arctic ayarında, VRM fan dahilinde Enermax düşünebilirsin. Radyatörü aynı kalınlıkta, kasa uyumluluğu kontrol edin. SR modelde radyatör daha ince.

Hortumlar biraz kısa sanırım bu modellerde, o yönde şikayet vardı. Sorun olacağını sanmıyorum yine de, F/P. R7 9700X 65W söz ediyoruz, çerez gelir.

Fanları RPM değeri ve statik hava basıncı, soğutma süresini etkiler, teknik olarak ikisi de soğutur ama, sıvı soğutma her saniye stabil serinlik sağlar. Hangi işlemci için bakıyorsun? 9700X için ocypus bile çok yeterli ama, ASUS LC alıp geçin derim.

@RapidLemming955 senin 9700X işlemci verilerini paylaşır mısın, yükte ocypus kaç derecede kalıyor, 58 derece diye hatırlıyorum.
60 civarı oluyor. CS'de 61 derece. 58 gördüğü de oluyor.

60 civarı oluyor. CS'de 61 derece. 58 gördüğü de oluyor.

Ocypus 360 stokları erittiler, 2K'dan topladılar piyasadan kelepir fiyata. Bu koşullar altında Enermax alırdım. 5-6K bandına çıkılacaksa tercihler belli zaten. Atmos II 11-12K, indirim beklemek lazım. Normal kullanıcı aşar. @Eagles gibi ekstrem kullanıcılara hitap ediyor daha çok. ;)