Selam,

Sıvı soğutucunun pompasından 2 adet kablo çıkıyor. Biri 3 pin ve bu 3 pinli CHA_FAN 1 girişine bağlanmıştı. Burada bir sorun var mı? Ayrıca pompa ve radyatörde birleştirilmiş gibi görünüyor bu normal mi? Bu şekilde pompanın gücünü BIOS'tan ayarlayabilir miyim?

tempImage3QjhKX.webp

IMG_3128.webp

Selam,

Sıvı soğutucunun pompasından 2 adet kablo çıkıyor. Biri 3 pin ve bu 3 pinli CHA_FAN 1 girişine bağlanmıştı. Burada bir sorun var mı? Ayrıca pompa ve radyatörde birleştirilmiş gibi görünüyor bu normal mi? Bu şekilde pompanın gücünü BIOS'tan ayarlayabilir miyim?

Eki Görüntüle 179229

Eki Görüntüle 179230

Normalde radyatör fanları CPU_FAN kısmına, pompa da anakartta PUMP girişi yoksa SYS/CHA_FAN kısmına bağlanır. En azından ben o şekilde biliyorum.

1756458553159.webp

Bu arada bu pompa değil. ARGB kablosu bu. Pompada ve fanlarda ARGB varsa onun içindir.

Son düzenleme:
Normalde radyatör fanları CPU_FAN kısmına, pompa da anakartta pump girişi yoksa SYS/CHA_FAN kısmına bağlanır. En azından ben o şekilde biliyorum.

Radyatör fanları CPU fanaa bağlı oradan sorun yok. Radyatöre giden bir kablo ile pompaya giden kablo birleştirilmiş ve pompadan çıkan 3 pin kablo pompanın yanında olan CHA_FAN 1'e bağlanmış. Anakartın kitapçığında bu şekilde gözüküyor. Ama AiO pump adında bir giriş yok. Add gen1 ve add gen 2 girişleri var. Radyatör ve pompadan gelen kablolar birleştirilip add gen 2'ye bağlanmış.

Screenshot 2025-08-29 at 11.43.09 AM.webp

Radyatör fanları CPU fanaa bağlı oradan sorun yok. Radyatöre giden bir kablo ile pompaya giden kablo birleştirilmiş ve pompadan çıkan 3 pin kablo pompanın yanında olan CHA_FAN 1'e bağlanmış. Anakartın kitapçığında bu şekilde gözüküyor. Ama AiO pump adında bir giriş yok. Add gen1 ve add gen 2 girişleri var. Radyatör ve pompadan gelen kablolar birleştirilip add gen 2'ye bağlanmış.

Eki Görüntüle 179236
1756458675108.webp

ARGB kablosu bu. Pompada ve fanlarda RGB var mı? Onlar içindir.