racooss

Yetkin
Makaleler
1
Merhaba. YouTube'da video izlerken, özellikle siyah ekran olunca pikselleşme sorunu yaşıyorum. Bozuk görüntüyü aşağıda bırakıyorum. Google Chrome'dan izliyordum; Edge'de de denedim, aynı sorunla karşılaştım. Sorun Chromium tabanlı tarayıcılardan mı kaynaklanıyor, yoksa benim yazılımsal ya da donanımsal bir eksikliğimden mi?

1758040927774.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun belki yazılımsal olabilir. Farklı sürücü dene resimden çok net fark edemedim.

Sorunu çözdüm. Daha doğrusu sorun olmadığını öğrendim. Sorun videodan kaynaklıymış. Her ne kadar 1080p olsa da
Sorunun belki yazılımsal olabilir. Farklı sürücü dene resimden çok net fark edemedim.
Sorunu çözdüm. Daha doğrusu sorun olmadığını öğrendim. Sorun videodan kaynaklıymış.

Pikselleşeme sorunu yaşadığım videonun istatistikleri:
1758042234102.webp

Burada da LG Demo videosu var. Her ikisi de 1080p olmasına rağmen farklı görünüyorlar.
1758042272914.webp

Farklara baktığımda ilk videoda codecs "av1", ikinci güzel videoda ise "vp9". Sanırım bundan kaynaklanıyor. Video mu kalitesiz yoksa Youtube farklı kodlamalar kullandığı için mi böyle, bilmiyorum. Neticede sorunun nereden kaynaklandığını öğrendik. Teşekkürler efendim.

EDİT: "Neden en başta farklı videoda denemedin" diye sormayın. Denedim, farklı videolarda da karanlıkta o sorunu yaşadığım için şüphelendim. Ama yeterince farklı videoda denememişim anlaşılan. Bal görüntüsü gayet iyi.