Testo Unit

Üstün
Makaleler
4
Marka, model fark etmeksizin genelde aşırı şık duruyorlar. Ancak internette yaz sıcağından tutun tozlanmaya kadar birçok şikayet gördüm. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Veya aktif olarak siyah renk araba kullanan var mı?

Siyah sadece premium ve kaliteli araçlara gidiyor. Bende Formentor var 2022 model koyu lacivert siyahımsı duruyor ve yakışıyor çünkü araç da cüsseli ve yakışıklı. Audi, Mercedes, BMW, Passat vb. markalara gidiyor. Ama siyah mesela bir Kore veya Japon aracına gitmiyor ne kadar lüks olursa olsun. Ben böyle düşünüyorum. Ülkemizde Amerikan satılmıyor Dodge vs. bunlara da çok iyi gidiyor.

Aryıca toz tutuyor. Ben haftada bir yıkıyorum kendim.

Benim sattığım arabam siyah idi. Aşırı fazla toz tutuyor. Yıkadıktan ertesi günü bile toz içinde oluyor.

Siyah sadece premium ve kaliteli araçlara gidiyor. Bende formentor var 2022 model koyu lacivert siyahımsı duruyor ve yakışıyor çünkü araç da cüsseli ve yakışıklı. Audi, Mercedes, BMW, Passat vb. markalara gidiyor. Ama siyah mesela bir Kore veya Japon aracına gitmiyor ne kadar lüks olursa olsun. Ben böyle düşünüyorum. Ülkemizde Amerikan satılmıyor dodge vs. bunlara da çok iyi gidiyor.

Aryıca toz tutuyor. Ben haftada bir yıkıyorum kendim.

Peki yazın beyaz arabaya göre aşırı sıcak oluyor mu araç içi? Yıkama dert değil de sıcaklık sıkıntı bana göre.

Güneş yanıkları ve ikinci el değer kaybı konusunda ne düşünüyorsunuz siyah arabalarda?
Güneş yanığı sadece Clio'da yaşadık biz o da kronik zaten. Her arabada güneş yanığı olmaz siyah diye. Araştırmak lazım almadan önce böyle bir sorunu var mı diye. Güneş yanığı varsa da ayrı değeri düşüyor boyatsan da ayrı değeri düşüyor. Türkiye'de bu boya durumuna lanetli gibi bakanlar var, yurt dışında boyalı aracın değeri artıyor.

Siyahı geçtim herhangi bir renk çok sıkıntı artık. En ufak taş izinde problem. Kırmızıdan illallah ettim, bundan sonra beyazdan şaşmam.

Ppf kaplamalar var ancak onda da boya kalkması riski var ve pahalı.

Güneş yanığı sadece Clio'da yaşadık biz o da kronik zaten. Her arabada güneş yanığı olmaz siyah diye. Araştırmak lazım almadan önce böyle bir sorunu var mı diye. Güneş yanığı varsa da ayrı değeri düşüyor boyatsan da ayrı değeri düşüyor. Türkiye'de bu boya durumuna lanetli gibi bakanlar var, yurt dışında boyalı aracın değeri artıyor.

Görüntü için değer mi bu riskler yoksa beyaz al geç mi dersin?