Arkadaşlar biliyorsunuz ki kaç gündür Instagram kapalı. Twitter'da da şöyle dolandım yeni açıklamalar görünce toparlayayım dedim. Eğer sizin de eklemek istedikleriniz varsa ekleyebilirsiniz.
6-7 kaynak kullandığım, toplama bir haber yaptığım için kaynak paylaşmıyorum.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç:
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun:
Meta Sözcüsü:
CHP Genel Başkanı Özgür Özel:
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül:
AKP Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi:
Akit yazarı Ali Karahasanoğlu:
Türkiye Gazetesi'nin haberine göre;
Genel olarak bugün araştırdığım kadarıyla Instagram'ın en kısa zamanda açılacağı yönünde haberlere çok rastladım. Umarım bir an önce açılır.
6-7 kaynak kullandığım, toplama bir haber yaptığım için kaynak paylaşmıyorum.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç:
Düzenlenen kanunlarla aldığı yetkiler çerçevesinde alınan kararlar var. Katalog suçlar dediğimiz suçlar var. Bunlar olduğunda yayın durdurma yetkisi BTK’ye verilmiş durumda. BTK ise bu yetkiyi kullanmıştır.
BTK, ilk başta yayının çıkarılması için bir bildirimde bulunuyor çıkarılmadığı şekilde yayın durduruluyor. Şu anda BTK’nin gerekçelerini ilgili sosyal medya şirketine tebliğ edilmiş durumda. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devleti. Türkiye’de yaşayan vatandaşlar da bu kanunlara uyacak, yabancı şirketlerde uyacak. Kimse bundan azade değildir.
Ulaştırma Bakanımız da Instagram'ın açılması gibi bir durumun olmadığını söyledi. Bu konuda idareden hangi gerekçeyle bu kararın verildiğine yönelik bir savunma alınacak. Sonrasında yargımız bu kararı verecektir. Sosyal medya şirketleri Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunlarına uymak durumundadır.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu:
Tam istediğimiz sonucu almış değiliz, takip ediyoruz, aktif olarak görüşüyoruz. Bugün bir ilerleme olacağını düşünmüyoruz. (05.08.2024)
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram yetkilileriyle iki toplantı yapıldığını ve karşı tarafa hassasiyetlerini ilettiklerini söyledi. Konuyla ilgili ciddi aşama kaydettiklerini belirten Uraloğlu, ülkemizin taleplerinin yerine getirilmesi halinde engelin kalkacağını sözlerine ekledi. (06.08.2024)
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:
Amerika ve Avrupa'daki kurallara uyma noktasında gösterdikleri özeni mesele Türkiye olunca, vatandaşlarımızın mağduriyeti olunca, bizdeki katalog suçlarla mücadele olunca bilinçli bir şekilde esirgiyorlar. Arzu edilen iş birliğini henüz tam manasıyla tesis edemedik.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun:
Yerli ve milli medya kuruluşlarımız nasıl bu süreçte ortaya çıkmışsa, nasıl markalar üretilmişse benzerinin de dijital alanda, dijital medya alanında üretilmesi gerekiyor. Konvansiyonel medya şirketlerinin sahiplerine seslenmek istiyorum, 'Gelin, yeni medyaya, dijital medyaya çok daha fazla yatırım yapın.'
Sadece içerik üretiminden bahsetmiyorum. Yerli-milli sosyal medya platformlarının inşasından bahsediyorum. Karşımızdaki sosyal medya platformları özel şirket hüviyetinde olan kurumlardır. Bunlar bu alana yatırım yaptıktan sonra kendilerine geniş bir alan buldular ve bugün itibarıyla küresel alanda ne yazık ki adaletsizliği ve hakikat krizini derinleştirdiler.
Meta Sözcüsü:
Türkiye'de Instagram'a erişimin engellenmesinden dolayı milyonlarca kişi aileleriyle ve arkadaşlarıyla gündelik iletişim kurdukları bir yöntemden mahrum kalırken, işletmeler de aynı şekilde müşterilerine ulaşamıyor. Hizmetlerimizi yeniden kullanıma sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz
CHP Genel Başkanı Özgür Özel:
Bir küresel bir de ulusal saçmalık yaşanıyor; Küresel saçmalık, Facebook'un sahibi olan kuruluşun Haniye ile ilgili paylaşımlara kısıtlama getirmesi. Ulusal saçmalık da bunu protesto etmek için Instagram'ın tamamen kapatılması.
Bu tip hizmet sağlayıcının böyle bir sosyal medya ortamını kendi ülkesinin çıkarlarını ya da kendi ülkesinin eleştirildiği durumda özgürlükleir kısıtlaması kendi bindiği dalı kesmektir.
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül:
Instagram ve Facebook'u da kapsayan Meta'nın sahibi olan Mark Zuckerberg'le görüşeceğini açıklayan Sarıgül, Ne sormamı istersiniz? Merak ediyorum, Türkiye'de Instagram neden kapandı, ne diyecek?
AKP Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi:
Instagram büyük devlet olduğumuzun işaretidir. Önceden kimse cesaret edemezdi. Instagram bizim isteklerimizi yerine getirecek, ondan sonra açılacak.
Akit yazarı Ali Karahasanoğlu:
Instagram’ın kapatılmasına karşı çıkanlar, Kurtuluş Savaşı sırasında Kuvayi Milliye’nin düşmanlarla mücadelesini engellemeye çalışırdı.
Türkiye Gazetesi'nin haberine göre;
Instagram'a getirilen erişim engeliyle şirketler, Influencer ve fenomenlerle sözleşmelerini feshetmeye başladı. Buna tepki gösteren bazı fenomenler, şirketleri tehdit etmeye başladı.
Genel olarak bugün araştırdığım kadarıyla Instagram'ın en kısa zamanda açılacağı yönünde haberlere çok rastladım. Umarım bir an önce açılır.
Son düzenleyen: Moderatör: