Yeni Zelanda ve İrlanda bir adım önde çünkü Avustralya'da tropikal iklim (havanın hep 26 derece ve genelde güneşli olması güzel bir şey) fakat eğitimin çok pahalı olması, günlerce süren yangınlar ve eksantrik hayvanların yaşaması, üstelik her ülkeye uzak oluşu; tüm bunların hepsi Avustralya'ya eksi puan yazmama neden oluyor.

Yeni Zelanda ise dört mevsim yaşanan, senin koşullarını yeterince karşılamıyor yani listendeki diğer ülkeler kadar Bilgisayar Bilimine, Yapay Zekaya yatırım yapılan bir ülke değil ve ayrıca çok pahalı. Kışın da çok soğuk olabiliyor -20'leri falan görüyor.

İrlanda ise 3 ülke arasında isteklerini en fazla karşılayan ülke; genel olarak teknoloji konusunda ciddi yatırımlar var ve diğerleri kadar pahalı ülke değil, alım gücü daha yüksek. Dezavantajlarına gelirsek, hava genellikle kapalı ve vatandaşlık şartları diğerlerine kıyasla daha zor.

Dipnot: Her 3 ülkede de kiralar uçuk...
Günümüzde resmi dili İngilizce olan ülkeler çok sıkıntılı. Alternatif ülke önermemi istersen İtalya, Çekya, Estonya, Finlandiya ve İskandinav ülkeleri olur.

NZ diyorum ben de. AU ya gidenlerden duyuyurum bıkmış vaziyetteler. Özellikle farklı börtü böceklerinden beziyorlar.

Kıta çok farklı bir flora ve fauna yaşamında. O sebeple kıta avrupasından gidenler beziyor ve NZ'ye geçiyorlar.

Geleceği düşünürsek su açısından İrlanda ve Yeni Zelanda ama İrlanda'da konut sorunu çok büyük.

Edit : Özür dilerim sanırım o ülkelerden birini seçiyormuşuz o halde İrlanda'ya giderdim. Yanlış anlamamın sebebi başlık :D

Ben baya düşündüm ve Çekya'yı seçtim. Aslında aklımda İtalya'da vardı ama iklimden dolayı burayı daha çok sevdim. Sıcak pek benlik değil.