Bütçe
MSI laptop
Sizce 2026'da MSI laptop alınır mı? Bence niye alınmasın ki gayet de alınır Katana serisi olmadıkça. @talongod

Bir de 16 GB RAM olması sorun olur mu? Isınmasın da.
Vector kasanın altı alınmaz ki onların da panelleri berbat fiyatlarına göre zaten. Bahsettiğimiz laptop modeli ne? 16 GB olması problem yaşatmaz da ısınması ile alakasını çözemedim.

Vector kasanın altı alınmaz ki onların da panelleri berbat fiyatlarına göre zaten. Bahsettiğimiz laptop modeli ne? 16 GB olması problem yaşatmaz da ısınması ile alakasını çözemedim.
Hocam genel bir fikir olsun diye sordum sadece, almayı düşünmüyorum çünkü bilgisayarımdan memnunum. Teşekkurler zaman ayırdığınız için :) :) :)

@Toby Fox hocam siz ne düşünüyorsunuz? @Simon

Alınır ancak model seçimi hayati önem taşıor. malzeme kalitesi ve soğutma performansı düşük olan Katana, Thin ve Cyborg serilerinden kesinlikle uzak durmalısın. Bütçen yetiyorsa Vector veya Raider serisine yönelmelisin. 16GB RAM günümüz standartlarında sınır kabul edildiğinden, hangi cihazı alırsan al RAM'lerinin onboard olmadığından ve sonradan yükseltilebilir olduğundan mutlaka emin ol.

Alınır ancak model seçimi hayati önem taşıor. malzeme kalitesi ve soğutma performansı düşük olan Katana, Thin ve Cyborg serilerinden kesinlikle uzak durmalısın. Bütçen yetiyorsa Vector veya Raider serisine yönelmelisin. 16GB RAM günümüz standartlarında sınır kabul edildiğinden, hangi cihazı alırsan al RAM'lerinin onboard olmadığından ve sonradan yükseltilebilir olduğundan mutlaka emin ol.
Teşekkür ederim bilgilendirici içerikli mesajınız için, göz önünde bulunduracağım eğer lazım olursa.

MSI, Monster ve Casper alinmamali giris seviye urunlerde. Hatta Monster ve Casper direkt alinmamali.
Teşekkür ederim hocam, Casper zaten sevmiyorum çünkü seneler önce Casper masaüstü bilgisayarımın güç kaynağı duman atmıştı.

Giriş seviyesi olarak bence en başarılısı ASUS. Milletin giriş seviyesi diye sattığı cihazlara bakın, bir de ASUS'un koyduğu donanıma. Özellikle rakiplerin alt modellerindeki gibi 40-50 watt değerlere hapsedilmiş, performansı hadım edilmiş ekran kartları yerine ASUS TUF serisinin giriş modellerinde bile çok daha yüksek ve kararlı tgp değerleri görüyoruz. Sadece oyun değil, ofis tarafında da Vivobook serisiyle OLED paneli bu fiyatlara indirmeleri bile başlı başına bir mühendislik başarısıdır. Rakipler hala %45 NTSC renk gamına sahip soluk TN veya IPS panelleri nimet gibi sunarken, giriş seviyesinde %100 renk doğruluğu sunan panelle kıyaslama yapmak mantıksız. Anakart dizilimi, VRM soğutma kalitesi ve lehim standartlarında servis verilerine bakıldığında da maliyet kısacağız diye cihazın ömründen çalmadıkları ortada. O yüzden 5 sene önceki eski kasaları veya kronik sorunlu modelleri örnek gösterip ezbere konuşanlara bakmayın güncel piyasada fiyat/mühendislik dengesinde giriş seviyesinin standardını şu an net olarak ASUS belirliyor.