Sizce Apple özelliklerinden dolayı mı tercih ediliyor?

Bilgi eksikliği kısmen doğru ama çoğuna Samsung önersen İphone daha havalı diyor Bu kişiye aksini kanitlasan da kabul ettiremezsin Hayatım bir kez 5s kullandım bana göre telefon bile sayılmaz 😀Soğanın çürüğü kadar küçük
Doğru, ettiremiyorsun zaten. Kendi çevreme bile ettiremediğim oldu ama onlar daha çok havasından değil de alışkanlıklarından dolayı tercih eden insanlardı. Havalı diyenler benim gözümde çocuk. Dediğim gibi böyle düşünen, havalı zanneden 20 yaşından büyük bir birey varsa Allah akıl fikir versin.

Hava atmak için alanları çok ezik olarak görüyorum yalan olmasın :D. Ama var olsunlar. Onlar sayesinde eski Mac iPad iPhoneleri bile satıyorum ek gelir yapıyorum.
Ancak şunu eklemek istiyorum. Android'e alışamamış olanlar kesinlikle bu gruba dahil değil. Adamın eskiden geliri iyidir iPhoneden çıkmamıştır bir şekilde durumu kötüleşmiştir telefonu bozulmuştur gidip almıştır 2. el ya da sıfırından onlara asla bir şey diyemem.

Forumlardaki yaşı küçük kitlenin hepsinin aynı düşünmesi fazlasıyla komik. Marka sevdalığıymış havaymış falan. Bir kere Apple ürünlerinin kullanımı çok kolay. Aldığında kaliteli bir şey aldığını biliyorsun çünkü markanın bir prestiji var. Herkes forumlara girip yok bunun multicore performansı buymuş singlecore performansı buymuş ha demek oyunlarda 3 5 FPS daha fazla alır diye de bakmıyor. Premium bir ürün değil premium bir sürü ürün alıyorsun. Bunların yanında aralarındaki uyuma ek olarak sunduğu iclouddur işletim sistemidir ne bileyim arayüz basitliğidir bunların hepsi önemli. Ürünün fiyatından bahsetmiyorum çünkü sadece Türkiye gibi emeğinizin beş para etmediği ülkelerde pahalı.

Forumlardaki yaşı küçük kitlenin hepsinin aynı düşünmesi fazlasıyla komik. Marka sevdalığıymış havaymış falan. Bir kere Apple ürünlerinin kullanımı çok kolay. Aldığında kaliteli bir şey aldığını biliyorsun çünkü markanın bir prestiji var. Herkes forumlara girip yok bunun multicore performansı buymuş singlecore performansı buymuş ha demek oyunlarda 3 5 FPS daha fazla alır diye de bakmıyor. Premium bir ürün değil premium bir sürü ürün alıyorsun. Bunların yanında aralarındaki uyuma ek olarak sunduğu iclouddur işletim sistemidir ne bileyim arayüz basitliğidir bunların hepsi önemli. Ürünün fiyatından bahsetmiyorum çünkü sadece Türkiye gibi emeğinizin beş para etmediği ülkelerde pahalı.
Aynısını tüm markalar yapıyor, özellikle yeni nesilde arşa çıktı. Bunu anlatamıyoruz işte. S serisi bir Samsung, Mi serisi bir Xiaomi en az bir iPhone kadar kaliteli. Ayrıca kullanımı kolay kısmı da bomboş muhabbet, ben alışamıyorum diyenlerinki de aynı şekilde. Telefonların kullanımlarının birbirine çok yakın ve içgüdüsel olmasını bir yana bıraktım, android cihazların kullanımı daha kolay, özelleştirme seçenekleri çok daha fazla, ayrıca işletim sistemi daha yetenekli. Apple'ın hiçbir özelliği yok şu anda. Çoğu kişi havalı diye almıyor katılıyorum ama tamamen de değil. Gerçekten adı için alan da bir sürü insan var ve hiçbiri de çocuk değil. :)

Aynısını tüm markalar yapıyor, özellikle yeni nesilde arşa çıktı. Bunu anlatamıyoruz işte. S serisi bir Samsung, mi serisi bir Xiaomi en az bir iPhone kadar kaliteli. Ayrıca kullanımı kolay kısmı da bomboş muhabbet, ben alışamıyorum diyenlerinki de aynı şekilde. Telefonların kullanımlarının birbirine çok yakın ve içgüdüsel olmasını bir yana bıraktım, Android cihazların kullanımı daha kolay, özelleştirme seçenekleri çok daha fazla, ayrıca işletim sistemi daha yetenekli. Apple'ın hiçbir özelliği yok şu anda. Çoğu kişi havalı diye almıyor katılıyorum ama tamamen de değil. Gerçekten adı için alan da bir sürü insan var ve hiçbiri de çocuk değil. :)

Haklısın fakat haksız olduğun bir konu şu iPhone sadece IPhone'dan ibaret değil. iPad, MacBook ne bileyim AirPods ve bunlar alanında neredeyse en iyi ürünlerden veya en iyileri. Ek olarak normal günlük kullanımda Android cihazlarda Instagram'dır snaptir whatsapptır ne bileyim bu tarz uygulamalar iOS işletim sisteminde çok daha iyi çalışıyor. Hızlı olmasından bahsetmiyorum. Animasyonlar ve mesajlarının iCloud üzerinde tutulması gibi şeyler. Yıllarca Android de iOS da kullandım. Şahsen iOS daha temiz ve basit bir arayüze sahip.

Hocam biraz saçma konuşmuşsunuz. Tamam marka kaliteli diyelim ki bu forumda özellikle tablet konusunda öncelikle iPad örneğini verdiğimi herkes bilir kaliteli diye ancak iPhone fiyatına göre saçmalık. iPhone 16E'yi baz alalım. Aynı fiyata karşısında S25 gibi bir örnek var. S25 daha iyi sinyal çekim gücü sunuyor, örneğin köyde yaşayan bir insan için 1 diş bile fazla çekmesi dünyalar kadar fark ediyor. Ekran kalitesine gelirsek iPhone 16e ne Dolby vision koymuş ne de HDR10+ e telefondan film dizi izleyen birisi için bu da kötü. Ses kalitesine gelirsek LDAC vb. codec desteği yok müzik dinlemeyi çok seven kişiler neden 8000 TL'ye kulaklık alıp 5000 TL'lik Sennheiser kulaklığın gerisinde kalsın. Burada da kötü oldu. Kısaca bu noktada donanım konusunda fiyatındakilerin gerisinde olduğunu rahatça görüyoruz. Yazılım konusunda ise üstüne yok ama sadece kendinin desteği olanlara. Deprem ülkesindeyiz, deprem bildirimleri de ülkemizde yok deprem bilgi sistemi de App Store'de pahalı. Canımı düşündüğü de yok. (Google 5.3'lük depremden 10 saniye önce bildirim verdi ve sallanmaya başladığında ben dışarı çıkabilmiştim.) Diyorlar ki işte uydu haberleşme özelliği var. Ee Türkiye'de yok, niye kullanamadığım özelliğe ekstra para vereyim. Ayrıca ben sadece Apple uyumu var diye evimdeki tüm cihazlara ekstra para mı vereceğim? Ne anlamı var? Hem sırf yazılımı iyi diye fazladan paraya az özellik ya da fazla özellik için çok para vereceğim hem de evimdekiler uyumlu olsun diye onlara da para vereceğim.
Her şeye rağmen hala hava olsun diye Apple alanın yaptığını doğru buluyorum. Bana para kazandırdıkları için de bolca teşekkür ediyorum.

Hocam biraz saçma konuşmuşsunuz. Tamam marka kaliteli diyelim ki bu forumda özellikle tablet konusunda öncelikle iPad örneğini verdiğimi herkes bilir kaliteli diye ancak iPhone fiyatına göre saçmalık. iPhone 16E'yi baz alalım. Aynı fiyata karşısında S25 gibi bir örnek var. S25 daha iyi sinyal çekim gücü sunuyor, örneğin köyde yaşayan bir insan için 1 diş bile fazla çekmesi dünyalar kadar fark ediyor. Ekran kalitesine gelirsek iPhone 16e ne Dolby vision koymuş ne de HDR10+ e telefondan film dizi izleyen birisi için bu da kötü. Ses kalitesine gelirsek LDAC vb. codec desteği yok müzik dinlemeyi çok seven kişiler neden 8000 TL'ye kulaklık alıp 5000 TL'lik Sennheiser kulaklığın gerisinde kalsın. Burada da kötü oldu. Kısaca bu noktada donanım konusunda fiyatındakilerin gerisinde olduğunu rahatça görüyoruz. Yazılım konusunda ise üstüne yok ama sadece kendinin desteği olanlara. Deprem ülkesindeyiz, deprem bildirimleri de ülkemizde yok deprem bilgi sistemi de App Store'de pahalı. Canımı düşündüğü de yok. (Google 5.3'lük depremden 10 saniye önce bildirim verdi ve sallanmaya başladığında ben dışarı çıkabilmiştim.) Diyorlar ki işte uydu haberleşme özelliği var. Ee Türkiye'de yok, niye kullanamadığım özelliğe ekstra para vereyim. Ayrıca ben sadece Apple uyumu var diye evimdeki tüm cihazlara ekstra para mı vereceğim? Ne anlamı var? Hem sırf yazılımı iyi diye fazladan paraya az özellik ya da fazla özellik için çok para vereceğim hem de evimdekiler uyumlu olsun diye onlara da para vereceğim.
Her şeye rağmen hala hava olsun diye Apple alanın yaptığını doğru buluyorum. Bana para kazandırdıkları için de bolca teşekkür ediyorum.

Genel olarak yazdığımı ele alırsak alt model ürünlerden bahsetmedim. Bunlara ek olarak son cümlemde de global olarak düşündüğümü belirttim aslında görmemiş olabilirsin. Herkes ihtiyaçları doğrultusunda ürünler seçtiği sürece aslında bir problem yok.

Haklısın fakat haksız olduğun bir konu şu iPhone sadece IPhone'dan ibaret değil. iPad, MacBook ne bileyim AirPods ve bunlar alanında neredeyse en iyi ürünlerden veya en iyileri. Ek olarak normal günlük kullanımda Android cihazlarda Instagram'dır snaptir whatsapptır ne bileyim bu tarz uygulamalar iOS işletim sisteminde çok daha iyi çalışıyor. Hızlı olmasından bahsetmiyorum. Animasyonlar ve mesajlarının iCloud üzerinde tutulması gibi şeyler. Yıllarca Android de iOS da kullandım. Şahsen iOS daha temiz ve basit bir arayüze sahip.

Niye Android de WhatsApp Instagram çalışmıyor mu? Gereksiz örnek sadece adı yüzünden alınıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben şahsen 2. El ve yenilenmiş telefon piyasasında Appleyi tam bir fiyat performans olarak görüyorum. 7k ya iPhone alıp her şeyi açabilen bir stabil telefona sahip olabiliyorsunuz. Şahsen 20k üstü hiçbir teli almam. Ben tasarımından dolayı iPhone seviyorum.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt