Aslında Türk kültürüyle aram yok. Kültürsüz büyüdüm. Türk kültürüne ait birçok şeye ilgim olmadı. 2014 Yılında Tayvanlı bir aşığım oldu ve benle evlenmek istiyordu ve ben daha o zamanlar 15 yaşındaydım, evlenebilmek için yardım dilenirdim ama ailem izin vermedi ve beni Tayvana götürmedi... Hayatım mavholdu kısaca... Şu an 24 yaşındayım, hala yalnız kalmaktan nefret ediyorum. Her çocuk aynı değildir, bunu anlatamıyoruz batılılaşmış kafalara... Ben farklı bir çocuktum, bana özel yasalar, kurallar sunulmadı Türkiye'de!

Türk kültürü diyince aklıma arap gibi şarkılar, burnumuzun dibinde "İyi günde, kötü günde söz verdik ikimizde" denen hiç sevmediğim türk pop şarkılarını gümbür gümbür çaldıkları ve bana kendi ülkem Orta Asya ülkesiymiş gibi değil, daha çok Orta Doğu ülkesiymiş gibi hissettirdiği için olabilir mi? Türk yemekleri haricinde hiç alakam yok türk kültürüyle. İlgimi çekmiyor.
Öz Türk kültürü başkadır. Araplaşmış Türklere bakma sen onlar kansız.

Öz türk ne kadar kaldı ki günümüzde? Orta Asya türk kültürü kalmamış. Heryerde arap şeyleri dolanıyor. Bakın ben birde Didim gibi modern bir yerde yaşıyorum, burada bile araplılık yaygın. Türkiye'nin en güney ve en batısında olmama rağmen, Türkiye'nin en doğusu gibi bir ortam var burnumuzun dibinde.

Ayrıca konuyla alakasız olarak şunu söyleyeyim; Babamla yaşıyorum ve babam sadece emekli maaşı alarak geçinmeye zorluyor. Kira 10K ayda ödüyor, geriye bir şey kalmıyor pek. Fakir kaldık, bizim burnumuzun dibindekiler her gün 100.000 TL+ para vererek bu tarz cahil düğünleri yapıyorlar. Kısaca Arap düğünleri.

Bu bana çok dokunuyor. Ayrıca burnumun dibinde evleniyorlar, bağırıyorlar alkışlıyorlar her şeyin seslerini duyuyorum. Bunaldım yalnızlıktan.

Emekli maaşının şu an en az 30.000 TL olması gerekirken, asgari maaştan bile az bir para geliyor babama emekli maaşı olarak. Bu anormal bir durum ve uzun süredir sorun var.

İşte kültür olarak müzikler falan şarkıları.
Araplar, Türkleri İslam'la tanıştırmadan önce Türkler, diğer milletlerin korumalığını yapan, tüm işi savaşmak ve istila etmek olan bir kavimdi. O yıllarda Türkler kimlik bunalımındaydı ve kültür arayışına girmişlerdi. Bunun sebebi, birlikteliğin ırksal olarak yetersiz kalması ve kültürel geleneğin sınırlı olmasından kaynaklanıyordu. Bu da onları boylara ayırdı ve birbiriyle olan etkileşimden, yani birliktelikten uzaklaştırdı. İslam ise, Türkleri bir araya topladı ve Müslüman adı altında onları birleştirdi. İslam uğramasaydı, Türkler muhtemelen Orta Asya'dakinden çok daha fazla bölünecek ve Rusya'nın eyaleti olarak kalacaktı. Ayrıca, Türklük ve Arap/İslam kültürü her zaman iç içe oldu. Bu yüzden kullandığımız kelimelerin ve isimlerin pek çoğu Arapça.

Araplar, Türkleri İslam'la tanıştırmadan önce Türkler, diğer milletlerin korumalığını yapan, tüm işi savaşmak ve istila etmek olan bir kavimdi. O yıllarda Türkler kimlik bunalımındaydı ve kültür arayışına girmişlerdi. Bunun sebebi, birlikteliğin ırksal olarak yetersiz kalması ve kültürel geleneğin sınırlı olmasından kaynaklanıyordu. Bu da onları boylara ayırdı ve birbiriyle olan etkileşimden, yani birliktelikten uzaklaştırdı. İslam ise, Türkleri bir araya topladı ve Müslüman adı altında onları birleştirdi. İslam uğramasaydı, Türkler muhtemelen Orta Asya'dakinden çok daha fazla bölünecek ve Rusya'nın eyaleti olarak kalacaktı. Ayrıca, Türklük ve Arap/İslam kültürü her zaman iç içe oldu. Bu yüzden kullandığımız kelimelerin ve isimlerin pek çoğu Arapça.

İslam'dan sonra araplaştık biz dostum. Türklerin gayet de güzel kültürleri vardı. Ant içmek gibi.

Son düzenleyen: Moderatör: