Detaylar
Kim cevapladı?Erdoğan damata demiş işte yapın şöyle twitter tarzı bir şey bunlarda alelacele denemişler bir şeyler.
Yaptıkları şey ise Mastadon çakması zaten Mastadon kaynak kodunu ve uygulamayı alıp türkçe yapmışlar o ayrıca uygulamanın kaynak kodu kapalı yani Mastadonun kaynak kod lisansı ile çelişiyor.
Mesajlaşma uygulaması da ayrı bir komedi ekteki yazıyı okuyun anlarsınız.
Yaptıkları şey ise Mastadon çakması zaten Mastadon kaynak kodunu ve uygulamayı alıp türkçe yapmışlar o ayrıca uygulamanın kaynak kodu kapalı yani Mastadonun kaynak kod lisansı ile çelişiyor.
Dosya Ekleri
Öyle olsa diğer sosyal medyalara erişim engeli gelirdi. Şu anlık platform fena değil, birçok muhalif yorum yaptım ve yorumlarıma müdahale edilmedi.
Ancak orada muhalif kitlenin de olması gerek, şu an çok büyük çoğunluğunu AKP yanlıları oluşturuyor.
Mastodon kısmına gelirsek bence bunda bir sorun yok, asıl sorun bunu en başından söylemeleri gerekirdi. ABD'nin Trump'ı bile kendi sosyal medyasını oluştururken Mastodon'u baz almıştı.
Şu an Next Sosyal kendi kaynak kodlarını paylaşmaya hazırlanıyor, sitede bu alanla ilgili kısımda "Çok Yakında" yazıyor çünkü. Buradan da kodlardan anlayan bir kardeşimiz de incelerse ve bir pürüze denk gelmezse tekrar kullanabilirim
.
Ancak orada muhalif kitlenin de olması gerek, şu an çok büyük çoğunluğunu AKP yanlıları oluşturuyor.
Mastodon kısmına gelirsek bence bunda bir sorun yok, asıl sorun bunu en başından söylemeleri gerekirdi. ABD'nin Trump'ı bile kendi sosyal medyasını oluştururken Mastodon'u baz almıştı.
Şu an Next Sosyal kendi kaynak kodlarını paylaşmaya hazırlanıyor, sitede bu alanla ilgili kısımda "Çok Yakında" yazıyor çünkü. Buradan da kodlardan anlayan bir kardeşimiz de incelerse ve bir pürüze denk gelmezse tekrar kullanabilirim
Canepe
Uzman
Yaay'a yapmaları gereken PR çalışmasını open-source bir stajyer projesine (ithamım mastodon'a değil, forklayıp next sosyal adında yerli milli diye yayınlayanlara) yaptılar. Herhangi bir teknik ciddiyeti ve ağırlığı bulunmuyor projenin.
Ancak yerli bir alternatif olması kötü değil. Ne gerek var da demeyin ayrıca. Rusya - Ukrayna savaşında ruslar için VK'nın öneminin ne denli büyük olduğu çok hissedildi. Yerli bir platformu kaynağı ne olursa olsun desteklemeliyiz. Ama bizimkiler de bir zahmet biraz ciddiye alsınlar, en azından Yaay'ın üzerine gitsinler.
Ancak yerli bir alternatif olması kötü değil. Ne gerek var da demeyin ayrıca. Rusya - Ukrayna savaşında ruslar için VK'nın öneminin ne denli büyük olduğu çok hissedildi. Yerli bir platformu kaynağı ne olursa olsun desteklemeliyiz. Ama bizimkiler de bir zahmet biraz ciddiye alsınlar, en azından Yaay'ın üzerine gitsinler.
gustavo
Üstün
Öyle olsa diğer sosyal medyalara erişim engeli gelirdi. Şu anlık platform fena değil, birçok muhalif yorum yaptım ve yorumlarıma müdahale edilmedi.
Şu an Next sosyal kendi kaynak kodlarını paylaşmaya hazırlanıyor, sitede bu alanla ilgili kısımda "çok yakında" yazıyor çünkü. Buradan da kodlardan anlayan bir kardeşimiz de incelerse ve bir pürüze denk gelmezse tekrar kullanabilirim.
Tek ben mi bunu yaşıyorum o zaman?
Son düzenleyen: Moderatör:
Onu da inceledim. Android tabanına uygun olan ve Matrix Chat Client'i olan Element X'i baz almışlar gibi duruyor.
İleride değişecekmiş ama, geliştiricilerinden biriyle görüşmüştüm, ileride direkt telefon numarası ile kayıt sistemi gelecekmiş.
Akıbeti ne olur bilmiyorum
Hocam buradan ne anlamam gerekiyor, anlamadım? Ben biraz cahilim, mazur görün lütfen...
AKP, halktan gelen tepkilerden uzak durmak için kendi sosyal medya ortamını mı yaratıyor?
Kendi istediği ortami yaratıyor özgürlük disable olacak anlayacağın.
Kendi istemediğini kapatmadan kendi istediğini yaratmasının bi anlamı yok. Kullanmazsın olur biter.Kendi istediği ortami yaratıyor özgürlük disable olacak anlayacağın.
gustavo
Üstün
Onu da inceledim. Android tabanına uygun olan ve matrix chat Client'i olan element X'i baz almışlar gibi duruyor.
İleride değişecekmiş ama, geliştiricilerinden biriyle görüşmüştüm, ileride direkt telefon numarası ile kayıt sistemi gelecekmiş.
Akıbeti ne olur bilmiyorum.
Hocam buradan ne anlamam gerekiyor, anlamadım? Ben biraz cahilim, mazur görün lütfen...
Yani genel olarak Allah'la ilgili paylaşımlar savunma sanayi dışında bir şey göremedimde dolaşdığım halde yani çeşitlilik var mı yoksa bir rastlantımı bu?
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet
-
Red ve linear Black Switch'lerden daha sessiz Switch'ler hangileridir?
- Koneko Toujou
-