Evet, evrim yaratıcının yasalarından biridir ve sadece Kuran ile çelişir. Arap Allah'ın zaten yazım stili de farklı mesela "biz yalnızca tek bir kişiyiz tek ilah biziz, bizden başka tapılacak tek başına güçlü bir ilah yoktur" falan diyor. Tevrat'ta ise direkt "ben seni kendime benzer şekilde yarattım, üreme organındaki kemiği de söktüm ondan da kadını yarattım, tek ilah benim." diyor ve bakıyorsun harbiden bu üreme organı kemiği köpekte rakunda falan tüm memelilerin erkeğinde varken bi tek insanda yok. Sanki bu Tevrat'taki yaratıcı doğru söylüyor ve bilimsel verilerle çok uzun zaman boyunca çelişmiyor fakat 2600 yıl sonra "inen" Kuran daha kendi günündeki bilgilerle bile çelişiyor. Benim görüşüm bu şekilde.
Tevrat'ın içinde evren hakkında çok fazla dümdüz yanlış olan katı bilgiler var. Bence tek örnek üstünden ilerlenmemeli.

Tevrat'ın içinde evren hakkında çok fazla dümdüz yanlış olan katı bilgiler var. Bence tek örnek üstünden ilerlenmemeli.

MÖ 2000'de çıkmasına rağmen güya ruhani devamı olan ve 2600 yıl sonra gelen kitaptan açık ara önde olmasından bahsediyorum ben. 100% doğru bir kitap olsa inançlı herkes Musevi olurdu zaten şu an. Adem ve Havva Yemen'de bol meyve ağaçlı ırmaklı bir yerde yaşıyordu, eğer yaşam ağacını kesmeselerdi sonsuza dek yaşayacaklardı fakat yaratıcıyı dinlemeyip kestiler, yaşam ağacının kalıntıları yok olana kadar insan ömrü yavaş yavaş azaldı ve en son Nuh tufanı sonrası 120 yıla indi, sihirli bir "öte dünya"dan değil bildiğin düz Yemen ülkesindeki yaşanası bir topraktı cennet denen yer vb. gibi şeyler bana günümüz masallarından çok daha mantıklı geliyor açıkçası. Ve sen de biliyorsundur günümüzde Kuran'da neyi eleştirsen "ama o dönem öyleydi çok eskiden inmişti" falan diye savunmaya çalışanlar var, 2600 yıl daha eski olan kitap demek ki gelecekten gelip yazılmış.

Eğer ilk canlıyı allahın başlattığına ve sonrasını oluşuna bıraktığına inanırsan. çelişmiyor.

Ben buna inaniyorum. Simdi Allah'dan bahsediyoruz. Koskoca Tanri. Evreni yaratmis. Evrenin ne denli buyuk oldugunu bilmeyen yoktur herhalde. Onu gectim, bence daha da sasirtici olani bu yazilari yazdigim klavyenin icine dogru gidiyorum ve kuculdukce buyuyor. Atomlar, elektronlar, protonlar, cekirden derken onlarin bile icine girebiliyorum. Tanri bunlari yaratmis. Bizim bilmedigimiz daha cokca sey yaratmis. Demek ki asiri guclu bir varlik. E bu varlik ilk canlilari da yaratti dogal olarak. Simdi ornek veriyorum Homo Sapiens denen turu atiyorum maymun denen turden evrimlestirmeye gucu yetmeyecek mi Tanri'nin? Sonra Adem'i yaratip onu da Homo Sapien'lerin kusagina yerlestirmis olamaz mi? Maymunu Sapien yapar, Sapien'in ilerisine de Adem'i koyar. Ilk insan der. Illa yoktan pat diye yaratmak zorunda degil ya. Kur'an'da da gecmiyor oyle oldugu. Evrime karsi cikan ayet de ben gormedim. Yanlis hatirlamiyorsam evreler hakkinda ayetler de vardi. Diger kitaplari bilemem ama Kur'an boyle. Evrim yok demiyor. Ademi pat diye yarattik da dfemiyor. Adem'in yaratilisina bakalim, Kur'an'da anlatilan sekliyle yaratip sonra zaten Dunya'da oyle avel avel dolanan o insanin atalari olarak bilinen varliklarin soy agacinin ilerleyen kisimlarina Adem'i indirmis olamaz mi? Onu da o halkaya yerlestirmis olamaz mi? Ona gucu mu yetmeyecek?

Mesela Adem'in Afrika tarafina indirildigi rivayet edilir. Eva'nin da o taraflara bir yere iste dogru hatirliyorsam. Bilimsel arastirmalar ise Sapienlerin Afrika bolgesinde ortaya ciktigini soyler.

Saat gec. Kafam karisik zaten. Fikrimi anlatamamis olabilir. Umarim dusuncemi anlayabilenler olmustur.

Öyle bir şey yok ve zaten Evrim de böyle söylemiyor. Evrim diyor ki şu andaki maymun, orangutan, goril vb. memelilerle aynı atalardan geliyoruz ve evet, bu bir gerçek.
Kanıtı yok. Hiçbir meymun türü maymun atadan gelmiyor yada hiçbir kuş, kuş atadan gelmiyor. Kanıtı yok bunun yani. Ayrıca maymun ata - homo erectus - maymun - insan gibi türler arası dönüşüm de yok yada türler arası geçişe örnek de yok.

Kanıtı yok. Hiçbir meymun türü maymun atadan gelmiyor yada hiçbir kuş, kuş atadan gelmiyor. Kanıtı yok bunun yani. Ayrıca maymun ata - homo erectur - maymun - insan gibi türler arası dönüşüm de yok.

Evrim hakkında en ufak bir bilginiz yok. Bu konuya bir katkı sağlayabileceğinizi düşünmüyorum. Sadece boş tartışmaya gelmişsiniz. Gerçekleri reddederek bir yere varamazsınız. Evrim kanıtlarla dolu olan bir gerçek. Evrim teorisi bu gerçeğin nasıl oluştuğunu açıklamaya çalışan, gerektiğinde yanlışlanan, düzelerek de büyüyen bir teori. Evrim yok demek kütle çekim kuvveti yok demek gibidir. Absürttür.

Kanıtı yok. Hiçbir meymun türü maymun atadan gelmiyor yada hiçbir kuş, kuş atadan gelmiyor. Kanıtı yok bunun yani. Ayrıca maymun ata - homo erectur - maymun - insan gibi türler arası dönüşüm de yok yada türler arası geçişe örnek de yok.
Hangi yıldan yazıyorsun, türler arası geçişe örnek yok ne demek ya. Bu argüman nedense on yıllardır kullanılıyor ama yüz bin kere çürütüldü. Bilgilerini tazelemeni tavsiye ediyorum.

Mesela Adem'in Afrika tarafina indirildigi rivayet edilir. Eva'nin da o taraflara bir yere iste dogru hatirliyorsam. Bilimsel arastirmalar ise Sapienlerin Afrika bolgesinde ortaya ciktigini soyler.
Sahih hadislerin bile güvenilirliğinin büyük müslüman toplulukları tarafından sorgulandığını düşünürsek desteği olmayan zayıf hadis rivayetlerinin bence inancını şekillendirmesine izin verme. Yukarıdaki paragrafta da Adem'in ''ilk insan'' oluşu denklemi bozuyor.